Türkiye'nin yedi bölgesinden kültürel renklerini ve yöresel tatlarını Beyoğlu'na taşıyan "9.Yerel Tatlar Festivali'nde Sütlüce, Kasımpaşa ve Hasköy sahilleri şenlendi.

Beyoğlu Belediyesi'nin her yıl yerel derneklerle ortak düzenlediği "9.Yerel Tatlar Festivali" sona erdi. 6 ilden yaklaşık 20'nin üzerinde köy derneğinin katıldığı festival bir ay boyunca Rize, Giresun, Sivas, Bartın, Erzincan, Konya gibi pek çok şehir, Türkiye'nin yedi bölgesinden kültürel renklerini ve yöresel tatlarını İstanbullularla buluşturdu. Sütlüce, Hasköy ve Kasımpaşa parkında gerçekleştirilen etkinliklerle Beyoğlu'nun sahilleri festival alanına döndü. Her akşam binlerce aile çocuklarıyla birlikte Haliç'in eşsiz manzarasında hem unutulan kültürleri yeniden hatırladılar, hem de gönüllerince eğlendiler.

Bütün Yerel Tatlar Festivali'ne katılarak vatandaşların coşkusunu birlikte yaşayan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, sevgiyi ve hayatı paylaşmak gerektiğini dile getirerek, "Festivalimizdeki tek amacımız farklı kültürleri bir arada tutup onları kaynaştırmak ve memleket özlemini biraz olsun gidermelerini sağlamaktı. Sağladığımıza da inanıyorum" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı