Bayburt'ta partisinin seçim çalışmalarına katılan eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Terörü arkasına alan bir bölücü parti var. Herkes umudunu ona bağlamış. Bunlar barajı geçsin de AK Parti'yi başka türlü iktidardan edemiyoruz, bari onu yükseltelim AK Parti'de aşağıya düşsün. Proje bu. Bu proje yerli bir proje değil" dedi.

AK Parti Bayburt İl Başkanlığı tarafından Beyzade Düğün Salonu'nda düzenlenen toplantıya eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti Bayburt Milletvekili adayları Naci Ağbal, Bünyanim Özbek, eski TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal, Bayburt Grup İl Özel İdare Spor Onursal Başkanı Abdurrahman Şentürk, STK temsilcileri, muhtarlar, partililer ve vatandaşlar katıldı. Konuşmasında AK Parti hükümetinin 2002 yılından bu yana yaptığı icraatları anlatan Binali Yıldırım, muhalefet partilerine yüklendi. Yıldırım, CHP ve MHP'nin umutlarını HDP'nin barajı aşmasına bağladıklarını belirterek, "7 Haziran seçimlerinin ülkemiz için Bayburt için hayırlı olmasını diliyorum. Bu seçimde bir şeyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu seçimin öne çıkan bir özelliği var. Bu seçimde rakiplerimizin kazanıp iktidar olma yolunda bir hedefleri yok. Bunu niye söylüyorum, terörü arkasına alan bir bölücü parti var. Herkes umudunu ona bağlamış. Bunlar barajı geçsin de AK Parti'yi başka türlü iktidardan edemiyoruz, bari onu yükseltelim AK Parti'de aşağıya düşsün. Proje bu. Bu proje yerli bir proje değil. Bu proje uluslararası güçlerin Türkiye ile başa çıkamayacaklarını gördükleri için, Türkiye'nin ilerleyişini durdurmak için piyasaya sürülen bir projedir. Neden bunu söylüyorum. Amerika'nın en sayılı gazetesi, İngilizler'in en sayılı gazetesi Türkiye'deki seçimlerde sadece HDP'yi anlatıyor. Sanki AK Parti yok, MHP yok, CHP yok. Niye? Türkiye'nin içerisine kurt düşürelim, fitne sokalım Türkiye'nin gücünü zayıflatalım. Yağma yok. Bu millet uyandı. Size bu topraklarda ekmek yok artık. Başüstüne diyen, Amerikan başkanının karşısında el pençe divan duran bir Türkiye başbakanı yok artık. Dünyaya "one minute" diyen bir Cumhurbaşkanı var artık. Bu bölgedeki olaylar Türkiye'nin dışında şekillenemez diyen, bölgede ameliyat yapmak isteyenlere dimdik duran bir Türkiye var. Bu Türkiye bazılarını rahatsız ediyor ama bu Türkiye 78 milyon kardeşimizi de gururlandırıyor. Ben Avrupa'ya gittiğimde bana şunu söylüyor hemşehrilerimiz; "Biz AK Parti hükümeti döneminde Türklüğümüzü fark ettik. Ay yıldızlı pasaportun önemini bu günlerde, bu dönemde anladık. Allah razı olsun diyorlar." Güçlü olursanız vatandaşınız da güçlü olur. Yürüyüşü değişir. Türkleri özel odalara alıp orada tepeden tırnağa arıyorlardı. Şimdi Türk pasaportunun itibarı var. Neden? Çünkü onların derdiyle dertlenen, sorunlarıyla ilgilenen bir hükümet var" dedi.

"KILIÇDAROĞLU'NA HIZLI TREN BİLETİ GÖNDERDİM, BİLETİMİZ YANDI"

Konuşmasında Kılıçdaroğlu'nun seçim vaatlerini eleştiren Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kılıçdaroğlu asgari ücretle ilgili vaadini açıklarken dedi ki; " Türkiye 79 yılda 780 milyar dolar kaynak tüketti. AK Parti ise 9 yılda 1.9 katrilyon kaynak tüketti." Yani 79'un üç katı. Nasıl tüketeceksin olmayan parayı. Borç azalmış. Demek ki var da tüketti. Nasıl tüketecektik. Yollar nerede, hastaneler nerede, sosyal destekler nerede. Aslında onu söylerken, Kılıçdaroğlu diyor ki, Türkiye 1'di 3 oldu. AK Parti döneminde 3 kat büyüdü. Muhalefetin lideri de Türkiye'nin AK Parti döneminde büyüdüğünü aslında ikrar ediyor. Teşekkür ederim. Ama teşekkür etmediğim bir şey var. Eskişehir'e gitti hızlı trene binmedi. Marmaray'a binmedi. Bilet aldım gönderdim kullanmadı. Biletimiz de yandı. Canı sağ olsun. Ülkenin başarıyla herkesin gururlanması lazım. Muhalefet fark etmez."

"DİYARBAKIR'A KİMSE GİREMEZ DİYECEKSİN, İSTANBUL'DA TÜRK BAYRAĞI SALLAYACAKSIN"

Konuşmasında HDP'nin İstanbul'daki mitingine de değinen Yıldırım şunları ifade etti:

"Değerli hemşehrilerim hiç bölünmeye, parçalanmaya lüksümüz yok. Ülkemizin birliğini beraberliğini çekemeyenler olduğu aşikar. Bizim vazgeçmeyeceğimiz 4 şeyimiz var. Kim ne yaparsa yapsın bu ülke topraklarında asla ameliyata müsaade yok. Bu bize atalarımızdan, dedelerimizden yadigardır. Onların şehit kanlarıyla sulanmış bu toprakları sonuna kadar muhafaza etmek, tek bayrak, tek millet, tek vatan ve ay yıldızlı tek bayrağımız. Bundan başkasını takmayız. Sen geleceksin Diyarbakır'a buraya HDP'den başkası giremez diyeceksin. İstanbul'a geleceksin Türk bayrağı sallayacaksın. Cumhurbaşkanı olacaksın Türk bayrağının yanında resim çekilmekten utanacaksın, imtina edeceksin. Şimdi gülücük dağıtarak, "Biz yanlış yaptık doğru olacağız'. Hangisine inanacağız? "Ermeni soykırımı vardır" diyene mi inanacağız. Kudüs Yahudilerin diyene mi inanacağız. Selahaddin Eyyubi'nin kemikleri sızlıyor. Kudüs'ü Haçlılar'ın elinden alan Selahaddin Eyyubi'nin torunu "Kudüs Yahudilerindir" diyor. Değerli hemşehrilerim asla oyuna gelmeyeceğiz. Bize bizden başka dost yok. Bugün dünden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Onun için Bayburt'un kararı çok önemli."

"BAYBURT DAHA FAZLASINI HAK EDİYOR"

AK Parti hükümeti döneminde Bayburt'a yapılan hizmetlere değinen Yıldırım, "Bayburt'ta ben göreve başladığımda bölünmüş yol yoktu. Şu anda 80 kilometreyi geçti. Daha bir o kadarda önümüzde devam eden iş var. Bayburt'ta 2002 öncesi ben göreve başlamadan önce, 10 yıl 1993 2002 toplam yollara harcanan para bugünkü değeri 87 milyon lira. Benim dönemimde 2003-2014 arasında ödenen para ne kadar biliyor musunuz? 518 milyon. 6 kata yakın para. Helalı hoş olsun. Bayburt daha fazlasını hak ediyor. Çünkü yıllardan alacağı var. Şimdi Bayburt'a birçok alanda hizmetler yapıldı" diye konuştu.

"TRABZON, ERZURUM TAMAM, SIRA ERZİNCAN'DA"

Erzincan ile Bayburt'un iki noktadan birleşeceğini dile getiren Yıldırım, "Şimdi değerli kardeşlerim bir yandan Trabzon'a bir yandan Erzurum'a ne kaldı? Erzincan. Trabzon'a bağladık az bir şey var. Tamamlanıyor. Kısaltıyoruz. Erzurum'da aynı şekilde devam ediyor. Kop Tüneli'nin yarsı bitti. İnşallah onu da sizin hemşehriniz Bayburt Grup yapıyor. Abdurrahman Şentürk dedi ki burayı ben yapacağım, memleketime bir imza atmak istiyorum. O da o işi üstlendi, devam ediyor. Kaldı Erzincan. Erzincan'dan da geldim şimdi yanınızdayım. İsteyin ne isterseniz. Erzincan ile Bayburt'u birleştiriyoruz. İki yerden birleştiriyoruz. Bir direk Erzincan'a bağlayacağız. Birde Otlukbeli üzerinden bağlayacağız" dedi.

HIZLI TRENDE SON NOKTAYI KOYDU

"Bayburt'a hızlı tren gelecek mi?" tartışmalarına da son noktayı koyan Binali Yıldırım, hızlı trenin Bayburt'a geleceğini söyledi. Yıldırım, şöyle devam etti:

"Şimdi bu hızlı tren işini burada anladığım kadarıyla, ben buraya geldiğimde Kop Tüneli'ni yapacağız deyince baktım Bayburtlu hemşehrilerimin gözüne pekte inanmış gibi gözükmediler. Niye? Çünkü çok söylenmiş. Her gelen seçimden seçime söylenmiş. Ama benim sözüm senettir. 12 yıl böyledir. Ne zaman söylediysem Allah'a şükür yaptım, yapmayacağım hiçbir şeyi de söylemedim. Şimdi sıkı durun. Bayburt'un hızlı treni gelecek. Bu kadar."

"ORAYI DEĞERLENDİRECEĞİZ"

Salyazı'da havaalanını incelediğini de söyleyen Yıldırım şunları anlattı:

"Salyazı'da başlanan bir küçük havaalanı var. Orayı da ben inceledim. Geldiğimde hatta helikopterle geldim. Zahra sermişler kurutuyorlardı. Bakın şimdi orayı değerlendireceğiz. Ama hemen değil. Şimdi hemen dersem yanlış olur. Bir kere bir yolcu potansiyeli oluşması lazım. Önce yollar bitecek. Yolları, tünelleri bitireceğiz. Tenimizi yapmaya başlayacağız. Orada yeri duruyor. Onu da yapacağız. Ama şimdi yarın yapacağız dersek yanıltırız. Şimdi zaten Erzurum 40 dakika tutuyor. Erzincan keza. Trabzon burada. Orası küçük ölçekli bir havaalanı olur. Özel seferler için böyle bir havaalanına ihtiyaç var. Ama dediğim gibi öncelikler önemli. Tren mi daha önce yoksa havaalanı mı daha önce olsun derseniz önce tren, sonra havaalanı. Ama önce şu başladığımız işleri bitireceğiz. Trenle ilgili çalışma zaten yapılıyor. Şimdi bakın siz şanslısınız iliniz küçük. Ama ünvanı büyük" dedi.

"12 YILLIK AK PARTİ BAŞARISININ ARKASINDA NACİ AĞBAL VAR"

Konuşmasında sık sık Bayburt Milletvekili adayı Naci Ağbal'a övgüler yağdıran Yıldırım, "Değerli hemşehrilerim çok şanslısınız. Neden şanslısın? Türkiye'nin yetiştirdiği ender bürokratlardan biri. 12 yıllık AK Parti başarısının arkasındaki arkadaş. Ön planda değil. Maliye Müsteşarımız Naci Ağbal. Zaten Bünyamin benim kardeşim. O sizin evladınız. Buraya hizmet etmek için bizimle beraber ne kadar gayret ettiğini ben biliyorum. Bu projeleri ne kadar takip ettiğini biliyorum. Ama sizden bir şey istiyorum. 2'de 2'ye varmısın Bayburt? Hazır mısınız? 7 Haziran'da destan yazacak mısınız? Türkiye 1.'si olacak mısınız? Bayburt'a yakışan budur, Allah sizlerden razı olsun" diye konuştu.

"BÜTÜN KÖYLERİN İÇİ PARKE TAŞIYLA KAPLANACAK"

Yıldırım, "Şimdi size bir söz daha vereceğim. Biraz basit gelecek ama ben dışarıda konuştum. Takipçisi benim. Bütün köylerin içi parke taşıyla kaplanacak. Bunun takipçisi ben olacağım. İkisiyle de konuştum girmeden. Köyler şehir gibi olacak. Pırıl pırıl içi parke taşıyla döşenecek, sokaklar parke olacak. Her desteğin bir karşılığı vardır. Bayburt değil mi ki, sizin ikinizi oraya gönderecek. Sizde görevinizi eksiksiz yapacaksınız. Ben bu dönem milletvekili değilim, 3 dönemi tamamladık. Ama bu partiyi biz kurduk. Bu partinin Türkiye'ye daha fazla hizmet götürmesi için de var gücümüzle çalışacağız" dedi.

ŞENTÜRK'TEN ŞAMPİYONLUK SÖZÜ

Yıldırım'a konuşmasının ardından Bayburt Grup İl Özel İdare Spor forması hediye eden Abdurrahman Şentürk, Yıldırım'a Bayburt Grup'u önümüzdeki dönem şampiyon yapacağının sözünü verdi. Şentürk'ün borçlu çıktığını belirten Yıldırım, "Forma verdi borçlu çıktı Abdurrahman bey. Bayburtluların huzurunda Bayburt'un şampiyon olmasının sözünü istiyoruz. Tamamdır diyen Şentürk'ü takip edeceğiz. En iyi topçuları alacağız. Bayburt'un sesini daha da yukarılara çıkaracağız. Abdurrahman Şentürk ne diyor bakın, "Ben buradan Bayburt Grup'un bir üst lige çıkacağının sözünü veriyorum" diyor. Ama Bayburt'tan da 7 Haziran'da Türkiye birinciliğini istiyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı