Esenyurt Belediyesi Başkan Danışmanı Serkan Kara ve yüzlerce genç tarafından "Bir Gençlik Platformu" kapsamında Gençlik Şurası düzenlendi.

Esenkent Havana Park'ta düzenlenen programa Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Gazanfer Karakaş, Esenyurt Belediye Başkan Danışmanı Metin Karakoç ve çok sayıda genç katıldı. Gençlerin yoğun katılımı da dikkat çekti. Kur'an tilavetinin ardından konuşma yapan Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Gazanfer Karakaş, gençlere ileriye dönük kendilerini geliştirmelerini ve ülkeye faydalı bireyler olabilmeleri yönünde bilgiler aktardı.

Bir Gençlik Platformu Başkanı Serkan Kara ise "Bizlerin bugün burada bulunma sebebimiz oluşturmuş olduğumuz Bir Gençlik Platformu'na yeni katılım sağlayan kardeşlerimizle bu çalışmanın içinde olan kardeşlerimizi bir birileriyle tanıştırmak ve aralarındaki muhabbeti arttırmak. Belediye Başkanımız Sayın Necmi Kadıoğlu'nun desteğiyle maneviyatı kuvvetli, vatanını milletini seven, yolu hak yolu olan, deyim yerindeyse çakı gibi Esenyurtlu gençleri tespit edip, onları gerek üniversite hocaları, gerek siyasi büyüklerimiz ile bir araya getirmek ve gelecekte ülkesine faydalı yöneticiler, siyasetçiler, iş adamları, eğitimciler, âlimler yetiştirmek amacıyla oluşturduk. Bir Gençlik Platformu'nu kurarken benimle yola çıkan bütün kardeşlerimi kutluyorum. Bizler yatan değil üreten bir gençlik olarak yetişmek istiyoruz. Tek gerçek aşk olan Hakk'a hizmet yolunda Milletine hizmetkârlığı temel alan % 50 ile Başbakan olan birini asan zihniyetin karşısında olmak için buradayız" dedi.

KADIOĞLU: "BİRBİRİNİZE KİLİT OLUN"

Serkan Kara'nın ardından konuşma yapan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu Gençlere seslendi. Başkan Kadıoğlu, "Bugün burada bu gençliği görmek bana guru veriyor. Birlik beraberlik içinde olan yürekleri iman dolu gözleri cıvıl cıvıl parlayan bu kadar gencimiz ile bir arada olmak büyük mutluluk. Bu gençlerden yol arkadaşlığı kurmasını istedik. Bu yol arkadaşlığı Peygamberimizle Hz. Ebubekir gibi Hz. Ömer gibi Hz. Osman ve Hz. Ali gibi olsun ve sahabeler gibi olsun onları halen anlıyor ve gururla konuşuyoruz ve onlara dua ediyoruz dostluklarına imreniyoruz. Büyük insanlar tarihte hep büyük Âlimleri kendilerine örnek almışlar ve kendilerini geliştirmişler. Siz çok şanlısınız bu kadar genç bir arada rahatlıkla toplanıp bilgi tazeleyip kendinizi geliştiriyorsunuz. Her zaman birlik beraberliği sağlayın, bir olun diri olun en önemlisi birbirinize kilit olun. Türk Gençleri artık uyanın siz öyle şanlı bir ecdadın torunlarısınız ki onlara layık olmadığınız sürece ve bu batılıların dinine girmediğiniz sürece sizi asla rahat bırakmayacaklardır. Onun için kendi dininize, dilinize, örf ve adetlerinize sahip çıkacaksınız. Bugün yine bakın ülke üzerindeki oyunlara tam istikrar sağlansa başımıza bir çorap geçirmeye çalışıyorlar. Ama artık eski Türkiye geride kaldı ve yeni Türkiye'de sizler gibi iman dolu yürekli gençlerimizle geleceğimizi inşa edeceğiz. Biz liderimize sahip çıkacağız ve istikrarı sürdüreceğiz ülkeyi ileri götüreceğiz" dedi.

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'nun konuşmasın ardından Filistin'den gelen bir genç Filistin halkından Cumhurbaşkanına ve Başbakana selam getirdiğini söyledi. Dostluk mesajı veren genç, Başkan Necmi Kadıoğlu'na üstünde Filistin bayrağı desenli tespih ve şapka hediye etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı