Bodrum'da Dr. Kamil Furtun'un öldürülmesiyle ilgili sağlık emekçilerinin Bodrum devlet hastanesi önünde yaptıkları basın açıklamasına katılan CHP Bodrum İlçe Örgütü Başkanı Recai Seymen ve Kadın Kolları Üyeleri sağlıkçılara destek verdi.

Yapılan eylemin ardından parti binasına geçen CHP Bodrum İlçe Örgütü Başkanı Recai Seymen Doktor Kamil Furtun'un silahlı saldırı olayında öldürülmesini kınayan bir basın açıklaması yayınladı.

Yapılan basın açıklamasında şunlara yer verildi; "Sağlık emekçisi kardeşlerimiz gece gündüz demeden yapmış olduğu Hipokrat yeminine uyarak insan sağlığı için mücadele ederek yaşamlarını insanlığa ve insan sağlığına adamıştır. Bu yolda mücadele verirken kendi can güvenliklerini ikinci plana atmış durumdalar. AKP hükümeti insan sağlığını ticari bir meta haline getirmiş, sağlık hizmeti veren emekçilerimiz Oda ve Sendika olarak defalarca gerekli mercilere müracaat ettikleri halde can güvenliği için hiçbir tedbir alınmamıştır. Bunun neticesinde yine son yaşanan olayda Samsun Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde hunharca bir saldırı sonucu çok değerli bir sağlık emekçisini kaybettik. Opr.Dr. Kamil Furtun hizmet verdiği hastanede uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmiştir. Şayet bu vurdumduymazlık sürerse sağlık emekçisi Kamil Furtun arkadaşımız son katledilen olmayacak. Yetkilileri tedbir almaya davet ediyorum. Biz Kamil Furtun'un aile, dost ve akrabaları ile tüm sağlık camiasına baş sağlığı diliyoruz. Hepimizin başı sağ olsun" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı