TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı, AK Parti Adana milletvekili Necdet Ünüvar, Samsun'da Dr. Kamil Furtun'un öldürülmesini sert bir dille kınadığını belirterek, 7 Haziran'dan sonra mecliste bu sorunu yeniden masaya yatıracaklarını söyledi.

Adana Valisi Mustafa Büyük ve Ünüvar, Doğu Akdeniz bölge illerinde görevli Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) ile Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) personeli ve Türk Kızılay Adana Şubesi personellerinin katılımıyla gerçekleşen UMKE Tatbikatı Sertifika Töreni'ne katıldı. Ünüvar ve Büyük, sertifikaları dağıtırken sağlık çalışanlarına yönelik gerçekleştirilen şiddet olaylarını kınadı.

Son saldırının toplumun her kesimini üzdüğünü belirten Vali Mustafa Büyük, "Toplumsal olarak hep beraberce bu konuya daha fazla duyarlılık gösterip, toplumu bilinçlendirme ve bu tür saldırıları tekrarlanmayacak hale getirmesi noktasında çaba göstermek gerekiyor. Ben şiddeti en keskin şekilde kınıyorum. Ama sağlık çalışanlarına hayat kurtaran insanlar yapılan saldırıları çok daha keskin bir şekilde kınıyorum" diye konuştu.

Sağlık çalışanlarına yönelik gerçekleştirilen şiddetin aynı zamanda şiddete maruz kalan kişinin vereceği potansiyel sağlık hizmetlerini de engellediğini vurgulayan Necdet Ünüvar ise, "Biz bu konuyla ilgili hem hukuki, gerek toplumsal gerek fiziksel anlamda pek çok tedbiri önerdik, sayın bakanımız da bizim önerilerimizin önemli bölümünü hayata geçirdi. Ayın 7'sinden sonra bu konuları yeniden masaya yatırıp yapılabilecek başka neler var konuşup hayata geçireceğiz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından UMKE, AFAD ve Kızılay personeline başarılı geçen tatbikatlar nedeniyle sertifika verildi.

Büyük Ve Ünüvar’dan Doktor Cinayetine Kınama

Büyük Ve Ünüvar’dan Doktor Cinayetine Kınama

Büyük Ve Ünüvar’dan Doktor Cinayetine Kınama

Kaynak: İhlas Haber Ajansı