Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, seçim atmosferini değerlendirdiği programda, "Adana'nın gerginliğe değil hizmete ihtiyacı var" dedi.

TV A'da yayınlanan ve Yüreğir Kültür Merkezi önünden gerçekleştirilen canlı yayında moderatörlüğünü Gazeteci Selahattin Sekin'in yaptığı "Gazeteci" programında seçime bir hafta kala gündemi değerlendiren Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Adana ziyaretinde karşılamaya gitmeyen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'yü eleştirerek, "Çok gereksiz bir gerginlik ortamı oluşturuldu. Adana ne çektiyse zaten bu gerginliklerden çekti. Adana'ya hizmet etmesi gereken unsurların gerilime sebebiyet vermesi Adana'yı bu noktada bıraktı. Cumhurun başı, bayrağımızın temsilcisi Adana'mızı şereflendiriyorsa sevelim sevmeyelim gideriz onu karşılarız, gereğini yaparız, saygıda kusur etmeyiz ve hizmet ile ilgili taleplerimiz varsa Sayın Cumhurbaşkanımıza bunu ifade ederiz. Nitekim Cumhurbaşkanımız o gün mitingde "zannetmeyin ki ey Adanalılar ben köşke çıkınca Adana'nın hizmetlerini takip etmiyorum. Bilakis Adana'yı da takip ediyorum seçimler öncesi koşan, terleyen Cumhurbaşkanı olacağım, yatırımları takip edeceğim farklı bir Cumhurbaşkanı olacağım" dedi ve bunu uyguluyor. Bundan neden rahatsız oluyorlar. Cumhurbaşkanı sahaya indiyse bu onların korkusunun dışa vurumudur. Hizmet üretemezsen başka yönlere kanalize olursun. Adana'nın siyasi gerginliğe değil hizmete ihtiyacı var. Yerel seçimlerin ardından biz uyumlu gitmeye çalıştık. Fakat doğal liderimize, kurucu genel başkanımıza, hükümetimize, başbakanımıza, bakanlarımıza olmadık hakaretleri yapacaksınız sonra bizden uyum bekleyeceksiniz. Bu hoş bir şey değil" diye konuştu.

"ADANA'YA ÇİVİ ÇAKILMADI DEMEK BÜYÜK İFTİRA"

Adana'ya yatırım yapılmadı demenin büyük bir iftira olduğunu söyleyen Başkan Çelikcan "AK Parti döneminde Adana'ya 20 milyar TL'lik yatırım yapıldı. Bu yatırımlar sadece merkezi hükümetin yaptığı yatırımlar. Yapımı devam eden Türkiye'nin 3. En büyük Adliye Sarayı, inşaatı bitmek üzere olan Bölge Adliye Mahkemesi, yine Yüreğir sınırları içerisinde 1550 yataklı dev şehir hastanesi bu yatırımlardan bazıları. Sırf muhalefet olsun diye Adana'ya bir çivi çakılmadı demek çok büyük bir iftiradır. Adana'ya 13 yılda 20 milyar TL'lik yatırım yapılmışsa bu iktidarın büyük bir başarısıdır. Bunun yanında Adana Büyükşehir Belediyesi iki dönemdir Ak Parti'de değil. Eğer Ak Parti ile uyumlu olan bir Büyükşehir olsaydı çok daha fazla hizmet Adana'ya gelebilirdi. Çevremizdeki vilayetlere baktığımızda yerel yönetimle merkezi yönetimin uyumunun yansımalarını görebiliyoruz" şeklinde konuştu.

"NEFRET ÜÇ PARTİYİ AŞKLA BİRLEŞTİRDİ"

Adana ve Hatay'da durdurulan MİT Tırları ve son haberlerle ilgili muhalefetin tutumunu eleştiren Başkan Çelikcan "Hazımsızlık bütün bir biri ile uyuşmaz noktaları bir araya getirdi. Bugün CHP, MHP, HDP ve aralarında harç olarak vazife yapan paralel yapı ve doğan medyası bir oldu. Türkmenlere gönderdiğimiz her türlü yardımı dünyaya deşifre ederek sanki hükümet bir terör örgütüne yardım ediyormuş havası verip Cumhurbaşkanımızı, Başbakanımızı, ülkemizi sıkıntıya düşürmeye çalıştılar. Bu beyhude gayretlerin hepsi boşa çıktı. Bu yardımlar yapılmasaydı bir milyonu aşkın Türkmen kardeşimiz orada sıkıntıda kalacaktı. Zalim Esad'ın katliamına maruz kalacaktı. Çok ilginçtir Türkmenlere yardım etmiyorsunuz diye bas bas bağıran bir parti şimdi bu yardımlardan dolayı AK Parti iktidarına yapmadığı hakaret kalmadı. Kendileri ile çelişiyorlar bu hazımsızlıktır. MHP'li bir genel başkan yardımcısı HDP barajı aşarsa mecliste görmeyi isteriz gibi tutum sergiliyorlar. Hani AK Parti'yi siz bunlarla çözüm süreci yürüttü diye kınıyordunuz? Ne oldu da şimdi HDP ile aynı çizgide buluştunuz? İç güvenlik yasası çıkarken yine HDP ile aynı safta buluştunuz. Bileğiniz, gücünüz yetiyorsa bu iktidarı milletin desteğini alarak sandıkta yenersiniz. Nefret üç partiyi aşkla bir araya getirdi ve bunların arasına paralel yapı da girdi. Milletimiz bunları görüyor"dedi.

YÜREĞİR KÜLTÜR MERKEZİ

Canlı yayının gerçekleştiği Yüreğir Kültür Merkezi'ni tanıtan Başkan Çelikcan, "Yüreğir ilçemizde kültürel ve sosyal faaliyetleri yürüteceğimiz bir mekanımız yoktu. İki yıl önce burayı planladık ve Selçuklu Osmanlı mimarisi ile hemen hayata geçirdik. Yüreğir Kültür Merkezi'miz içerisinde 1000 kişilik çok amaçlı bir salon ve iki tane de 250'şer kişilik salonumuz var. Yine içerisinde nikah salonunu oluşturduk. Halkımız bu nikah salonundan ücretsiz yararlanıyor. Bunların hiçbiri Yüreğir belediye olduğundan bu güne yapılmamıştı. Yine içerisinde Adanalı sanatçımız Mesut Eray adına bir fotoğraf makinesi müzesi de yer alıyor. Fuaye alanımızda da 11 kültür evimizde kurs gören kadınlarımız, gençlerimiz ve Yüreğirlinin el emeği göz nuru eserlerini sergiliyoruz" şeklinde konuştu.

Çelikcan: “Adana’nın Gerginliğe Değil Hizmete İhtiyacı Var”

Çelikcan: “Adana’nın Gerginliğe Değil Hizmete İhtiyacı Var”

Kaynak: İhlas Haber Ajansı