Alman enerji devi EWE AG'nin en büyük Türkiye yatırımı olan Bursagaz'ın bu yıl 5'incisi düzenlenen Çevre Konulu Bilgi Yarışması'nda bir ilk yaşandı.

Bu yıl gerçekleştirilen yarışma finali ile İpekçilik Anadolu İmam Hatip Lisesi birinci, Mudanya Anadolu İmam Hatip Lisesi ikinci olurken, yarışmanın üçüncülüğünü 3 okul birden kazandı. Hürriyet Anadolu Lisesi, Yıldız Anadolu Lisesi ve Hasan Coşkun Anadolu Lisesi arasındaki eşitlik yedek sorularda da bozulmayınca buüç okulda 3'üncülükle ödüllendirildi.

Gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle adından sıkça söz ettiren Bursagaz, gençlere çevre bilincini aşılamak amacıyla düzenlediği Liselerarası "Çevre Konulu Bilgi Yarışması'nın bu yılki finalini geçtiğimiz gün Almir OHotel'de gerçekleştirdi.

Bu yıl 5'incisi düzenlenen yarışmanın finalinde Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Kestel, Gürsu, Mudanya ve Gemlikilçelerinden okullar yarışırken, öğrenciler soruları büyük bir heyecanla yanıtladı.İlçe elemelerinden zaferle çıkan Hüseyin Özdilek Teknik ve Mesleki Anadolu Lisesi, Hürriyet Anadolu Lisesi, İpekçilik Anadolu İmam Hatip Lisesi, Yıldız Anadolu Lisesi, Hasan Coşkun Anadolu Lisesi, Gemlik Anadolu Lisesi ve Mudanya Anadolu İmam Hatip Lisesi birinciliği göğüslemek içinfinalde birbirleriyle kıyasıya yarıştı.

Yarışma finalinde konuşan Bursagaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola, "Çevre kirliliği bugün önemli bir sorun olarak karşımızda durmaktadır. Bundan dolayı gelecek nesillere daha temiz ve yaşanabilir bir çevre bırakmayı omuzlarımıza yüklenmiş bir sorumluluk olarak görmekteyiz. Şirket olarak ana görevimiz sürekli ve güvenli bir doğalgaz arzı sağlamaktır. Fakat bunun yanında çevreyi korumak, çevre kirliliğini azaltmak, çevre bilinci oluşmasına katkı sağlamak da hedeflerimiz arasında yer alıyor. Bilgi yarışması ile de çevre bilincinin kazanılmasına katkı sağlamayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Tola, 7 ilçeden 62 okulun katılımıyla gerçekleşen Çevre Konulu Bilgi Yarışması'nın, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün katkılarıyla final aşamasına geldiğini belirterek yarışmaya katılan bütün öğrencilere başarılar diledi.

Bursa İl Milli Eğitim Şube Müdürü Seyfettin Mayuk ise yaptığı projelerden dolayı Bursagaz'ı tebrik ederek, "Eğer büyük bir şirket veya kuruluş olmak istiyorsanız, çeşitli yerlerden sayısız ödül almak istiyorsanız, çevrenize ve bulunduğunuz şehre duyarlı olmanız gerekiyor. Bunu Bursagaz gönüllü olarak çok iyi yapıyor. Bursagaz'ı yapmış olduğu çalışmalarından dolayı kutluyorum" diyerek katılan öğrencilere başarı diledi.

Çevre Konulu Liselerarası Bilgi Yarışması'nda birincilik ipini göğüsleyen İpekçilik Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine 3 bin TL ödül, ikinci olan Mudanya Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine bin 500 TL ödül verilirken, üçüncülük için Hürriyet Anadolu Lisesi, Yıldız Anadolu Lisesi, Hasan Coşkun Anadolu Lisesi eşit puan alınca yedek sorulara geçildi. Yedeksorularda da eşitlik bozulmayınca Genel Müdür Tola, jest yaparak kura çekimine gerek olmadığını ve üç okulunda ödülü hak ettiğini belirterek, üç okulun öğrencilerine de 750'şer TL para ödülü verildi. Ayrıca derece alan tüm okullara yazıcı hediye edildi.

Çevrenin Şampiyonları Belli Oldu

Çevrenin Şampiyonları Belli Oldu

Çevrenin Şampiyonları Belli Oldu

Kaynak: İhlas Haber Ajansı