Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle birikte Yalova'nın Çınarcık ilçesinde deniz sezonu erken açıldı. Sıcaktan bunalan vatandaşlar soluğu sahillerde alıyor.

Marmara bölgesinin en gözde tatil mekanlarından birisi olan Çınarcık'ta deniz sezonu erken açıldı. Havaların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesini fırsat bilen tatilciler ilçeye gelmeye başladı. Güneş, kum ve denizin tadını çıkarmak isteyenler kendilerini sahillerdeki şezlonglara atarken bronzlaşmayı da ihmal etmiyor.

Sezonun bu yıl erken başlaması esnafın da beklentilerini arttırdı. Normalde okulların kapanmasından sonra tatilcilerin ilçeye gelmeye başladığını dile getiren esnaf, "Ancak bu yıl tatilciler daha erken gelmeye başladı. Bu da sezonun beklenenden daha kalabalık olacağını gösteriyor. Yıllardır ilçenin eski günlerdeki hareketliliğini arıyoruz. Ancak bu yıl sezondan umutluyuz" diye konuştular.

Sezonun başlaması ile birlikte işletmeler de çalıştıracak eleman aramaya başladı. Bu durum ise en çok ilçedeki Çınarcık Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin işine yaradı. Hem çalışıp hem yaz ayında tatil yapmak isteyen öğrenciler evlerine dönmek yerinde burada kalmayı tercih ediyor. Bir çok işletmede daha şimdiden işe başlayan öğrenciler iş ve tatili aynı anda yürüteceklerini dile getiriyor.

Çınarcık’ta Deniz Sezonu Açıldı

Çınarcık’ta Deniz Sezonu Açıldı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı