Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum'da Kartal Anıtı önünde mezuniyet fotoğraf çektiren Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencileriyle birlikte poz vererek, öğrencilerin medya okur yazarlığı dersi taleplerine yardımcı olacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstasyon Meydanı'ndaki halka hitabının ardından Cumhurbaşkanlığı otobüsüyle şehir turu attı. Erdoğan, bu sırada Atatürk Üniversitesi girişinde bulunan çift başlı kartal anıtı önünde mezuniyet fotoğrafı çektiren öğrenci grubunu görünce otobüsten inerek öğrencilerin yanına gitti. Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü son sınıf öğrencileri, mezuniyet hatırası olarak cübbe ve kepleriyle fotoğraf çektirmek istedikleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan iş için yardım talebinde bulundular. İletişim Fakültesi'nden mezun olan birçok öğrencinin okul bittikten sonra işsizler kervanına katıldıklarını belirten öğrenciler, medya okur yazarlığı dersine dikkat çektiler. İleride işsiz kalmamak için bu dersin önemli olduğunu ifade eden öğrenciler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bu konunun üzerinde durmasını istediler. Öğrencileri dinleyen ve birlikte hatıra fotoğrafı çektiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tamam bu hususu dikkate alacağım. BİMER'e bu konuyla ilgili mesaj atın ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile de görüşün" dedi.

Öğrencilerle mezuniyet fotoğrafı çektiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra 9'ncu Kolordu Komutanlığı, Erzurum Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi'ne ziyarette bulundu. Ziyaretlerin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzurum'dan ayrıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı