Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA), Bitlis'in Ahlat ilçesinde Küçük Girişimciliğin Desteklenmesi Mali Destek Programı toplantısı düzenledi.

Ahlat Yatılı İlköğretim Bölge Okulu konferans salonunda düzenlenen toplantıya bayanlar büyük ilgi gösterirken, Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Ahlat Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mesut Şeker ve el sanatkarları ustaları da katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu; "Yeni sezon itibariyle DAKA bir program açıyor. Bunun içerisinde esnaf ve sanatkarlarımız, zanaatkarlarımız öncelikli hedef grupları içerisinde, engellilerimiz öncelikli hedef grupları içerisinde, birde siz hanımefendiler öncelikli hedef gruplar içerisindesiniz. Proje ismi ağırdır. Proje denince herkesin aklına sayfalar gelir. Kendisinin aşamayacağı işlemler aklına gelir. Bu yükün altında sanki ezilecekmiş gibi düşünülür. İş öyle değildir aslında. Ben daha önce Hatay'ın Hassa ilçesinde görevliydim. İlk başta dönem dönem toplantılar yaptık. Orda da bir proje ofisi kurduk. İnsanlar ürkek davrandı, çekingen davrandı. Ama ondan sonra olağan üstü işler başardık. Bayanlarda çok olağan üstü işler yaptı. Hassa'da bakırcılık kursu açıp oradaki bayanlara iş imkanları sunduk. Şu an en son mikro kredi aldılar ve valiliğin rektörlüğün plaketlerini, hediyelik eşyalarını hazırlayıp ev ekonomilerine katkıda bulunmaya başladılar. Onun için hiçbir zaman proje isminden korkmayın. Bizim kendi ilçemizde oluşturduğumuz proje ofisimiz var. 4 yetenekli, kabiliyetli arkadaşlarımızı bir araya getirdik. Bunlar sizin hizmetinizde. Kafanızdan geçen bir iş varsa, bir proje varsa "Biz bunu gerçekleştirmek istiyoruz. Şu kadar imkânımız var ama şu kadar da imkândan mahrumuz. Kamunun bu imkanından yararlanmak istiyoruz. Avrupa Birliği'nin şu imkanını kullanmak istiyoruz" deyip kapılarını çaldığınız zaman onlar size münasip cevabı, karşılığı ve yardımı yapacaklardır. Ben size buradan onların sözünü veriyorum. İnşallah bu tanıtım toplantısından sonra değerlendirmenizi sizden yapmanızı istiyorum. Özellikle çiniciler, zanaatkarlarımız diğer yapmak istediğiniz iş kolları varsa bunların hepsine biz proje yapmaya İlçe Proje Ofisi olarak hazırız. Siz yeter ki bir gayret gösterin. Sizin elinizi attığınız her işte bizde elimizi vereceğiz" dedi.

Daha sonra DAKA Proje uzmanları İlker Toprak ve Rabia Yenigün, katılımcılara yönelik desteklemelerle ilgili bir sunum yaptı.

Katılımcıları Küçük Girişimciliğin Desteklenmesi Mali Destek Programı 2015 yılı teklif çağrısı hakkında bilgiler veren DAKA Proje Uzmanı İlker Toprak; "Proje başvuruları 18 Ağustos 2015 saat 23.59'a kadar Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi (KAYS) üzerinden yapılmalı ve gönderilmelidir. Saat 23.59 itibarıyla sistem otomatik olarak kapanacak ve sonrasında herhangi bir değişiklik veya gönderim işlemi yapılamayacaktır. Projenin KAYS üzerinden alınan çıktısı, diğer belgelerle birlikte elden 25 Ağustos 2015 saat 17.00'ye kadar DAKA'ya teslim edilmelidir" ifadesinde bulundu.

Düzenlenen toplantı karşılıklı görüş alışverişinin ardından sona erdi.

Daka’dan Mali Destek Programı Toplantısı

Daka’dan Mali Destek Programı Toplantısı

Daka’dan Mali Destek Programı Toplantısı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı