AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Ahmet Demircan, mevcut Anayasa'nın Türkiye'nin önündeki en büyük engel olduğunu söyledi.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği(ASKON) Samsun Şubesi, eski Devlet Bakanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Ahmet Demircan ile kahvaltıda bir araya geldi. Bir lokantada düzenlenen kahvaltı programında bir selamlama konuşması yapan ASKON Samsun Şube Başkanı Furkan Okudan, Pazar günü yapılacak genel seçimlerin önemine dikkat çekerek Demircan'ın seçimlere yönelik görüş ve düşüncelerini almak için bir araya geldiklerini söyledi.

"CHP, MHP, HDP VE PARALEL YAPI KOALİSYONUNA KARŞI AK PARTİ"

Milletvekili Adayı Demircan ise seçimlerin iki parti arasında geçeceğini, eski Türkiye'de inat ve ısrar eden CHP,MHP, HDP, ittifakçılar ve paralel koalisyon ile Yeni Türkiye'nin öncüsü ve kurucusu AK Parti'nin bu seçimlerde mücadele ettiğini kaydetti. Hesapların seçimlerde koalisyon çıkarmak için yapıldığını kaydeden Demircan, "Bir omuz verecekler HDP'ye barajı aştıracaklar, paralelcilerin ve üst akılın bütün hesapları, CHP-MHP-HDP koalisyonuyla AK Parti'siz bir hükümet kurabilmek üzerine ayarlanmış durumda. Bu oyunu bozabilmek için son birkaç gün içerisinde gece-gündüz herkese bu büyük tehlikeyi anlatarak oylarına talip olduğumuzu anlatıyoruz. Çünkü eski Türkiyeciler, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a diktatör demelerine rağmen, millete silah çekilerek kabul ettirilen darbecilerin asıl diktatörlerin Anayasasının değişmesini istemiyorlar. Eski Türkiye başkanlık sistemiyle eyalet sistemini bir birine karıştıracak, "Başkanlık sistemi Türkiye'yi bölecek" yalanına sarılıyorlar. Tutarsızlıkları o kadar ortadaki, parlamenter sistemle yani başbakanlıkla yönetilen Almanya'nın eyalet sistemiyle idare edildiğini görmezden geliyorlar" diye konuştu.

AK Parti'nin zihniyet dönüşümünü tamamladığını, genel seçimlerin ardından alacağı millet iradesinin çoğunluğuyla, sistem değişimini gerçekleştireceğini dile getiren Ahmet Demircan sözlerini, "Önümüzde muhakkak gerçekleştirmemiz gereken iki önemli şey var: Birincisi darbe Anayasasından ve başkanlık sistemi ile Türkiye'nin önündeki rejim krizinden kurtulmak. AK Parti, güven ve istikrarın devamı için oy istiyor" şeklinde tamamladı.

Demircan: “Mevcut Anayasa Türkiye’nin Önündeki En Büyük Engel”

Demircan: “Mevcut Anayasa Türkiye’nin Önündeki En Büyük Engel”

Demircan: “Mevcut Anayasa Türkiye’nin Önündeki En Büyük Engel”

Kaynak: İhlas Haber Ajansı