Antalya'nın Demre ilçesi Çevreli ve Yavu mahallelerinde meydana gelen taşkınları ortadan kaldırmak için DSİ 13. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan planlama çalışmalarının tamamlandığı belirtildi.

Geçtiğimiz aylarda yağan yoğun yağış nedeniyle taşkınların yaşandığı Demre Çevreli ve Yavu mahalleleri için yapılan çalışmalarla ilgili açıklama yapan DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, "Demre ilçemizde 14-15 Ocak tarihlerinde yoğun yağış sonucu Çevreli ve Yavu mahallerimizde taşkın meydana gelmiş ekiplerimiz tarafından taşkına anında müdahale edilerek olumsuzlukların asgari düzeyde atlatılmasını sağlamıştık. Daha sonra bu bölgedeki taşkın riskini tamamen ortadan kaldırmak için, etüt ve inceleme sonucu taşkın önleme yapısının planlamasına geçtik. Planlama çalışmalarımızı tamamlayarak proje aşamasına getirdik" dedi

Demre Çevreli mahallesinin kapalı havza olduğunu, yağışlar sonucu akışa geçerek toplanan yağış sularının düden vasıtasıyla atıldığını kaydeden Özgür, şunları söyledi:

"Fakat yağışların etkisi ve süresi fazla olduğunda düden yetersiz olduğundan, ovada su birikerek seralar, tarım arazileri ve yerleşim yeri su altında kaldığından maddi hasar meydana gelmektedir. 2011 yılında kurumumuzca düdenlerin tıkanmaması ve daha iyi çalışmasına yönelik projeli imalatlar yapılmıştır. Yağışların etkisi ve süresi fazla olduğunda düdenlerin kapasitesi yetersiz kaldığından, taşkınların bir daha yaşanmaması için düdenlerin kapasitesi üzerinde gelebilecek yağış suları, yeni açılacak 830 metrelik tünel vasıtasıyla Mucukbelen Tepesi'nin diğer yüzüne güneyine ve bu tünel çıkışından itibaren 570 metre açık kanalla sular Kaleüçağız (Kekova) mahallesinin 500 metre batısından denize aktarılacaktır. Bu bağlamda Çevreli'yi taşkından koruyacak olan 830 metrelik tünelin planlaması tamamlanmış olup, Temmuz ayı içerisinde proje ihalesini yaparak, ikmaline binaen inşaatına başlayacağız."

Demre Çevreli’de Planlama Bitti, Projede Sona Doğru

Demre Çevreli’de Planlama Bitti, Projede Sona Doğru

Kaynak: İhlas Haber Ajansı