Efeler Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Kuyucular Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali coşkuyla kutlandı.

Müzikten tiyatroya, sinemadan fotoğrafa, resimden heykele olmak üzere çeşitli sanat dallarından birçok sanatçının katıldığı 3. Kuyucular Uluslararası Kültür ve Sanat festivalinde renkli görüntüler yaşandı. Festivale Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan ve eşi Gülay Özakcan, Başkan yardımcıları, birim amirleri, mahalle muhtarları, sanatçılar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"SANATÇI OLMAK YÜREK İSTER YÜREK"

Festival alanında sanatçıların bulunduğu stantları tek tek gezen Başkan Özakcan ve beraberindeki heyet, vatandaşları da selamlayarak alkışlar eşliğinde protokoldeki yerlerine geçtiler. 3. Kuyucular Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali'nin açılış konuşmasını yapan Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan," Geçmiş yıllarda da muhtarımız ve Maksut Kesici'nin Kuyucular mahallemizde düzenlediği festivallere katılıyorduk. Bugün, diğer uluslardan aramıza katılarak sanatlarıyla festivalimizi renklendiren sanatçılarımıza da katkılarından dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Birçok köyümüzde, o köyün ürünlerine ait festivaller oluyor. Festival; kültür ve sanat alanında, bölgede yetişen ürünün tanıtımı amacıyla gerçekleştirilen bir şenlik, bir şölen, bir kucaklaşma, bir sevinci hep birlikte dayanışma içerisinde paylaşma anlamına geliyor. Kuyucular Mahallemizde de, kültür ve sanata dönük olarak bir festival yaşıyoruz. Başlamış olan bu festivalimize, bundan sonrada, daha fazla güzelliklerle, sağlıkla yaşamayı, yine birlikte olmayı diliyor ve temenni ediyorum. İzinden yürüdüğümüz Büyük Önder Atatürk resim yapmadı, müzik icra etmedi, tiyatro oynamadı, heykel yontmadı ama Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, 11 Nisan 1934 yılında TBMM de milletvekillerine hitaben yaptığı konuşmada, hiçbirimizin unutmadığı şu veciz sözleri söylemiştir:" Efendiler; Hepiniz milletvekili olabilirsiniz, bakan olabilirsiniz; hatta cumhurbaşkanı olabilirsiniz; fakat sanatçı olamazsınız" demişti. Elbette sanatçı olmak doğuştan gelen bir yetenek ister. Ama ülkemizin bulunduğu yasakçı şartlarda yürek ister, yürek. Festivalimize sanatlarıyla katılan tüm arkadaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hepsinin ellerine sağlık, canlarına sağlık, yüreklerine sağlık diyorum" ifadelerini kullandı.

Yaptığı konuşması zaman zaman alkışlarla bölünen Başkan Özakcan'a konuşmasının sonunda, Uluslararası Sulu Boya Derneği yöneticileri tarafından kitap ve Kuyucular mahallesini resmeden ressam tarafından tablo hediye edildi.

VATANDAŞLAR FESTİVALDE STRES ATTI

Sabah saatlerinden itibaren stantlarında yerlerini alan sanatçılar sergiledikleri eserlerle vatandaşların beğenisini alırken, festival alanında Efeler Belediyesince yaptırılan üç kazan keşkek vatandaşa ücretsiz olarak ikram edildi. Havanın güzel olmasını da fırsat bilen vatandaşlar, festival alanında sahne alan ses sanatçılarının seslendirdiği şarkı ve türkülerle doyasıya eğlenerek bol bol dans ettiler. Çeşitli skeç ve tiyatro oyunlarıyla zaman zaman gülen vatandaşlar, festival konuğu olan sinema oyuncusu Salih Güney ile de hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmediler.

Efeler’de 3. Kuyucular Uluslararası Kültür Ve Sanat Festivali Coşkusu

Efeler’de 3. Kuyucular Uluslararası Kültür Ve Sanat Festivali Coşkusu

Efeler’de 3. Kuyucular Uluslararası Kültür Ve Sanat Festivali Coşkusu

Efeler’de 3. Kuyucular Uluslararası Kültür Ve Sanat Festivali Coşkusu

Efeler’de 3. Kuyucular Uluslararası Kültür Ve Sanat Festivali Coşkusu

Kaynak: İhlas Haber Ajansı