Eskişehir'de Tepebaşı Belediyesi'nin eş koordinatör olduğu Eko-Okullar Yeşil Bayrak Ödül Töreni'nde Türkiye genelinde 31 ilden 216 okul, Eskişehir'den 12 okul "Yeşil Bayrak" ödülü aldı.

Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde düzenlenen görkemli bir törende, Eskişehir Eko-Okullar İl Koordinatörü Nadir Erdem, Eko-Okulları çalışmaları hakkında bir sunum yaparken, Yeşil Bayrak ödül töreninin hazırlanması ve Eko-Okullar programının yürütülmesine verdikleri desteklerden dolayı Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Tevfik Epikmen ve üyeleri tarafından; Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ile Eko-Okullar İl Koordinatörü Nadir Erdem'e plaket takdim edildi.

Törende bir konuşma yapan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç; "Belediyemizin 1999'dan beri vermiş olduğu emekle Eko-Okullar, Eskişehir'de çok iyi noktaya geldi. Burada koordinasyonla uğraşan, başta Nadir Hoca olmak üzere öğretmenlerimizin çok büyük emeği var. Bu, bir yeşil bayrak projesinin ödül programıdır. Eskişehir'den 12 okulumuz yeşil bayrak alacak. Türkiye'de de 216 okulumuz yeşil bayrak alacak. Biraz önce vakıf başkanımızla konuşurken hemfikir olduğumuz iki konu var; eğitim ve çevre. Onun için ikisinin bir arada yürütülmesi çok anlamlı. Belediyemizin desteğiyle yürütülen çevre meclisimiz var. Geçenlerde de birlikte olduk meclisimizde. 6 yıldır meclis çalışmalarımız devam ediyor. İleriye dönük güzel projelerimiz olacak. Belediyemiz zaten çok büyük işler yapmakta. Örneğin yeşil alan oranında Avrupa standartlarının üstündeyiz. Kişi başına 10 metrekarenin üstünde yeşil alan düşüyor. Son derece mutluyuz. Öğrencilerimizi kutluyorum, ayrıca Adalet İlkokulumuzu kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Eskişehir Eko-Okullar Çevre Çocuk Meclisi Başkanı Atatürk Ortaokulu öğrencisi İrem Özkan'ın konuşma yaptığı etkinlikte, Pilot Binbaşı Ali Tekin İlkokulu öğrencileri drama gösterisi gerçekleştirdiler.

ADALET İLKOKULU'NA DÜNYA İKİNCİLİ ÖDÜLÜ VERİLDİ

Eko-Okulların katıldığı çevre konulu video klip yarışmasında Türkiye birincisi, ardından yapılan internet oylaması sonucu dünya ikincisi olan Eskişehir Adalet İlkokulu öğrencilerinin video klibi gösterildi. Gösterinin ardından Adalet İlkokulunun dünya ikincili ödülü TÜRÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Tevfik Epikmen tarafından verildi. Ayrıca Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Adalet İlkokuluna başarılarından dolayı plaket takdim etti.

Ödül törenine, Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, TÜRÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Tevfik Epikmen, vakıf üyeleri, Eko-Okullar Ulusal Koordinatörü Aynur Bayraktar Çimenci, Eskişehir İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ejder Yurttaş, Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Eyyup Aracı, birçok ilden gelen idareci ve Eko-Okul koordinatör öğretmenleri ile ilimiz Eko-Okullarından çok sayıda öğrenci ve velileri katıldı.

Eko- Okullar Yeşil Bayrak Ödül Töreni

Eko- Okullar Yeşil Bayrak Ödül Töreni

Eko- Okullar Yeşil Bayrak Ödül Töreni

Eko- Okullar Yeşil Bayrak Ödül Töreni

Eko- Okullar Yeşil Bayrak Ödül Töreni

Kaynak: İhlas Haber Ajansı