Konya'nın Ereğli İlçe Belediyesi tarafından Orhaniye Mahallesi'nde başlatılan park yapım çalışmasında sona gelindi.

Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında çocuk oyun grupları ve spor aletleri monte edildi. Ayrıca, yürüyüş yolu tamamlandı ve kamelya yeri hazırlandı ayrıca futbol sahasında bakım çalışmaları hız kazandı.

Belediye Başkanı Özkan Özgüven Ereğli'nin birçok mahallesine komple park yapım çalışması başlattıklarını belirterek, "Orhaniye Mahallemizin ihtiyaç duyduğu park çalışmamızın startını geçtiğimiz günlerde vermiştik. Ekiplerimizin hızlı bir şekilde tamamlama aşamasına getirdikleri parkımız çocuklar başta olmak üzere gençler ve vatandaşlarımızın kullanabilecekleri, dinlenip nefes alabilecekleri geniş bir alan üzerinde yapılıyor. İçerisinde çocuk oyun grupları, modern spor aletleri, kamelya, yürüyüş yolu ve gençler için futbol sahasını barındıran Orhaniye Mahallesi parkının hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Özgüven, köy statüsünden mahalle statüsüne geçen yerlerde de park yapım çalışmalarının devam ettiğini vurgulayarak, Ereğli'nin her mahallesini modern parklarla donatacaklarını kaydetti.

Orhaniye Mahallesi Muhtarı Abdülkadir Karaçağ ise, Ereğli Belediyesi tarafından yaptırılan parkın mahalledeki büyük bir eksikliği kapatacağını ifade ederek, "Geniş bir arazide Belediyemiz tarafından yaptırılan Orhaniye Parkı içerisinde çocuk oyun grubu, mahalle sakinlerimizin spor yapabilecekleri modern spor aletleri, gençlerimize futbol karşılaşması için saha, yürüyüş yolu ve dinlenmek için kamelyalar yer alıyor. Bu parkla özellikle çocuklarımızın yüzü güldü. Böylesi bir kapsamlı bir parkı mahallemize kazandıran Başkanımız Sayın Özkan Özgüven'e teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı