Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eskişehir seçim irtibat bürosuna kimliği belirsiz kişi veya kişilerce silahlı saldırı düzenlendiği iddia edildi.

Gültepe Mahallesi Halk Caddesinde bulunan HDP seçim irtibat bürosu kapalıyken gece geç saatlerde henüz kimliği belirlenmemiş kişi veya kişilerce silahlı saldırı yapıldığı iddia edildi. Saldırı sonucunda irtibat bürosunun camlarında maddi hasar meydana geldi. Olay sonrasında çevrede bulunan vatandaşların ihbarı üzerine gelen partililer durumu polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri konuyla ilgili çalışma başlattı.

Olayla ilgili konuşan HDP Eskişehir 2'inci sıra milletvekili adayı Rukiye Güven, bu tür saldırıların yıldırma politikaları olduğunu söyledi. Emniyetin konuyla ilgili çalışma yaptığını dile getiren Güven, olayla ilgili şunları söyledi:

"Bize seçim bürosunda bulunan arkadaşlardan ve mahallede oturan vatandaşlardan haber geldi. Biz de o sıra adliyedeydik. Haberi alınca cıktık, geldik buraya. Emniyete haber verdik. Olay Yeri İnceleme ekipleri geldi. Bilgileri aldı. Ben pek anlamıyorum ama tüfek ile ateş açıldığını söylüyorlar. Komşuların söylediğine göre olay gece 01.30 ile 02.00 arasında olmuş. 00.00'de kapanmıştı zaten. Bizim üyelerimiz buralarda oturduğu için o saatlere kadar oturuyor. Emniyet inşallah buluruz diyor. Biz de bulmalarını bekliyoruz. Bizi yıldırma politikaları bunlar. HDP'nin güçlendiğini her çevre ve hükümet biliyor. Biz farklı bir partiyiz bize çok saldırı olur diye baştan biz başvurumuzu yapmıştık. Bize öncelerde parti içinde güvenlik vermişlerdi ancak daha sonra koymadılar. Seçim bürolarımız içinde istemiştik. Bizi bu saldırılar yıldırmayacak. Biz çalışmalarımıza son hız devam ediyoruz. Halkta da bir korku yok. Daha çok korku ile buraya gelen insanların uzaklaşmasını istiyorlar. Ama daha çok birliğimizi sağlıyor. Bu tür saldırılar halkımızın bize yaklaşmasını sağlıyor."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı