Yeşilyurt ilçesinin Karakavak mahallesinde, bir apartmanın yanından geçen elektrik hattı, tehlike saçıyor. Vatandaşların 9 yıl önce yazdığı şikayet dilekçesine henüz cevap verilmediği belirtildi.

Karakavak mahallesi Bahçelievler caddesinde yaşanan sorun, vatandaşı çileden çıkarıyor. Mahallede bulunan apartmanların yanından geçen ve tehlike saçan yüksek elektrik hatlarının kaldırılması için vatandaşlar 2006 yılında TEDAŞ'a şikayet dilekçesi yazarak, hatların kaldırılmasını istedi. Ancak, bu talepleri duymazlıktan gelen yetkililerin bu vurdumduymazlığı evinin balkonuna çıkan bir gencin elektrik hatlarının balkon direğine temasıyla ağır yaralanmasına neden oldu.

Mahalleli bu duruma isyan etti ama aradan geçen zamanda yine değişen bir şey olmadı. Elektrik hatlarının evlerin balkonlarından geçmesi önceki gün yine bir tehlike saçtı. Altı yıl önce oğlunun elektriğe çarpıldığı balkonda, bu sefer 59 yaşındaki Ş.K. çarpıldı. Ev sakinleri tarafından hastaneye kaldırılan kadının hayati riski bulunmuyor, ancak her seferinde evlerinin balkonuna çıkmakta korkan mahalleli ise artık bu duruma isyan ediyor.

Apartman sakinleri, "Bir çözüm elde edilmesi için TEDAŞ'a dilekçe değil, ceset mi sunulması gerekmektedir?" diyerek tepkilerini dile getiriyor. Teknolojinin mahallelerinde insan hayatını kolaylaştırmak için değil, insan hayatını yok etmek ve ucuz ölümlere sebep olmak için var olduğunu iddia eden vatandaşlar, TEDAŞ'ın bu kez konuyla ilgilenip ilgilenmeyeceğini merak ediyor.

Evin Yanından Geçen Yüksek Gerilim Hattı Tehlike Saçıyor

Evin Yanından Geçen Yüksek Gerilim Hattı Tehlike Saçıyor

Evin Yanından Geçen Yüksek Gerilim Hattı Tehlike Saçıyor

Evin Yanından Geçen Yüksek Gerilim Hattı Tehlike Saçıyor

Kaynak: İhlas Haber Ajansı