İzmir'in Torbalı ilçesindeki Fetrek Çayı Sultanlar Vadisi inşaatında kullanılmak üzere Almanya'dan satın alınan 20 iş makinesi ilçeye ulaştı.

Torbalı ilçesinde, 22 kilometre uzunluğunda ve 285 hektarlık bir alana kaplayan Fetrek Çayı Sultanlar Vadisi projesinin çalışmaları hızla sürüyor. Türkiye'nin en büyük çevre ve sosyal yaşam alanı projesi için ekipler seferber olurken, Almanya'dan 20 yeni dozer alındı. Alınan iş makineleri ilçeye ulaşırken, DSİ Genel Müdürü Ali Rıza Diniz, projenin önemine dikkat çekti. Diniz, "Fetrek Çayı ıslah projesi suyu, toprağı, çevreyi, doğayı ve bu vadideki bütün canlıları korumaya yönelik çok büyük hacimli bir çevre hareketidir. Yüzyıllar boyunca torunlarımıza bırakabileceğimiz, onların gurur duyacağı mükemmel bir girişimdir" dedi.

50 İŞ MAKİNESİ ÇALIŞIYORDU

"Büyük rüyamız artık gerçekleşiyor" diyen Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez ise, alanda çalışan 50 iş makinesine 20 adet iş makinesi daha takviye edildiğini kaydetti. Görmez, "Bu Torbalı ve bütün Ege İzmir açısından çok ama çok önemli bir projedir. Konut,inşaat,yol,asfalt projesi değildir. Suyu,toprağı,ağacı,doğayı, havayı, çevreyi koruma odaklı heyecan verici devasa bir girişimdir. Vadinin her adası, bütün kıyıları, göletleri, su kaynakları, toprağı insanımızın sosyal yaşam kalitesini artırmaya yönelik olacaktır. Alanda 50 dolayında iş makinesi çalışıyor. Şimdi ise 20 dozer daha bu işe dahil edildi. Büyük rüyamız artık gerçekleşiyor" şeklinde konuştu.

PROJEDE NELER VAR?

Fetrek Çayı Sultanlar Vadisi alanı yapımı tamamlandığında Türkiye'nin en büyük çevre ve sosyal yaşam alanı olacak. Projede, yüzme havuzları, su sporları, göletler, olta balıkçılığı, gençlik merkezi ve izcilik merkezleri, mesire alanları, uluslararası yarışmaların yapılacağı atletizm pisti, bisiklet yolu, bisiklet park alanı, yürüyüş ve koşu yolları gibi alanlar yer alacak.

Fetrek Çayı Sultanlar Vadisi Projesine İş Makinesi Takviyesi

Fetrek Çayı Sultanlar Vadisi Projesine İş Makinesi Takviyesi

Fetrek Çayı Sultanlar Vadisi Projesine İş Makinesi Takviyesi

Kaynak: İhlas Haber Ajansı