Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve Güneydoğu Plastik ve Kimya Sanayicileri Derneği'nin (GAPLASDER) desteğiyle AKORT Fuarcılık tarafından organize edilecek "Plastik, Ambalaj, Kimya Teknolojileri, Hammadde ve Ürünleri Fuarı" (GAPPLAST), 9-12 Eylül 2015 tarihleri arasında Ortadoğu Fuar Merkezi'nde düzenlenecek.

Bölgede ilk defa düzenlenecek olan fuara plastik makineleri, kimyasal ve hammaddeler, makine yan ve ara sanayi, ısı ve kontrol cihazları, kalıp, hidrolik ve pnömatik, geri dönüşüm firmalarının yanı sıra, plastik mobilya ve dekorasyon, sulama sistemleri, PVC pencere ve boru firmaları katılacak. Ortadoğu, Balkan ülkeleri, Kuzey Afrika ve Türk Cumhuriyetleri ile batı arasında entegrasyonu sağlayan, plastik ve kimya sektöründe çok önemli bir üretim merkezi olan Gaziantep'te gerçekleştirilecek fuar, bölgede ilk olma özelliği taşıyor.

GAPLASDER Yönetim Kurulu Başkanı M. Murat Kökoğlu yaptığı açıklamada, küreselleşen dünyada rekabetin giderek zorlaştığını, bu anlamda GAPPLAST Fuarı'nın plastik ve kimya sektöründeki firmaları dünyayla entegre hale getirmesi açısından önemli olduğunu söyledi. Kökoğlu, sektördeki firmaların vizyonlarını daha da ileriye taşımak, teknolojik olarak kendilerini yenilemelerine ve gelişmelerine ortam hazırlamak amacıyla bu fuarın düzenleneceğini belirterek, "Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en önemli sektörlerinden biri olan plastik ve kimya sektörlerinde çalışmalar yapmak için GAPLASDER'i kurduk. Derneğimizi kurduktan sonra kentimiz, bölgemiz ve ülkemiz için hızlı bir şekilde çalışmalarımıza başladık. Gaziantep ve bölge için çok önemli olacağını düşündüğümüz bu fuarımızı GSO desteğiyle Akort Fuarcılık tarafından organize ederek açacağız" dedi.

Kökoğlu, plastik ve kimyanın kapasitesi, üretim ve ihracat gücü, sağladığı istihdam ve katma değer açısından Türkiye'de önemli sektörler arasında yer aldığını kaydederek, sektörün geleceği için GAPPLAST Fuarı'nın iyi bir tanıtım alanı olacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı