Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü bir basın açıklaması yayımlayarak, "Lütfen çocuklardan alışveriş yaparak onları sokağa mahkum etmeyelim" uyarısında bulundu.

Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü görevlileri 25 Mayıs ile 31 Mayıs 2015 tarihleri arasında sokakta ve kavşaklarda dilenen çocuklarla ilgili çalışıma yaptı. Yapılan çalışmada 59 Suriye uyruklu, 15 Türk vatandaşı olmak üzere toplam 74 çocuk sokakta dilenmekten dolayı muhafaza altına alındı. Dilenen Suriyeli çocuklardan 49'unun ailesine Gaziantep Valiliğinin 24.12.2014 tarih ve 3340 sayılı kararı gereği, çocukları ikinci defa dilendirildikleri tespit edildiği takdirde ailenin tamamının kampa gönderileceği yazılı olarak tebliğ edildi. 8 Suriyeli çocuk, idari işlem yapılması için Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Dilenci Toplama Merkezine, 2 Suriyeli çocuk Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'ne bağlı yurda yerleştirilirken, Türk vatandaşı çocukların 10'unun ailelerinin tamamına ise yasal işlem yapılarak ailelerine teslim edildi.

EMNİYET VATANDAŞLARI UYARDI

Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü çalışmaları basınla paylaşarak, "Lütfen çocuklardan alışveriş yaparak onları sokağa mahkum etmeyelim" uyarısında bulundu.

Emniyetin uyarı niteliğindeki açıklamasında, "Çocukları her türlü istismardan korumak amacıyla yürütmekte olduğumuz hizmetlerin yanı sıra vatandaşlarımızdan da bu çocuklardan hizmet almamalarını özellikle belirtiyor ve diyoruz ki lütfen çocuklardan alışveriş yaparak onları sokağa mahkum etmeyelim. Sokakta çalışan, dilenen çocuklara verdiğiniz her paranın sokağa çalışan, dilenen yeni bir çocuğun çıkmasını teşvik edeceği unutulmamalıdır. Küçük yaşta çocukların sokak ve kavşaklarda dilendirilmesi konusu Emniyet Müdürlüğümüzce sürekli takip edilmekte olup, vatandaşlarımızın bu konudaki şikayet ve müracaatlarını 155 Polis İmdat ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı'nın 153 Zabıta hattına bildirmeleri halinde gerekli işlemler derhal yapılacaktır" denildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı