Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun (TKDK) desteğiyle köyde pansiyon ve alabalık tesisi açarak istihdama katkı sağladı.

Giresun'un Dereli ilçesi Kızıltaş köyünde adigar Coşkun, tavsiye üzerine Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'na başvurarak yüzde 50 hibe desteğiyle köye pansiyon ve alabalık tesisi açtı.

Tesisin açılışında konuşan İşletmeci Yadigar Coşkun, "Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu ile görüştük ve böyle bir işyeri açıldığında yüzde 50 hibe alacağımız bilgisi verildi. Bunun üzerine gerekli olan işlemlerimizi tamamlayarak çalışmalara başladık. Açmış olduğumuz işyeri 500 bin liraya mal oldu TKDK bunun yarısını hibe verdi. Projemizi sunduk anlaşmamızı yaptık ve bir yıl içinde ise iş yerimizi tamamladık ve açtık.Köy gibi bir yerde turizme yatırım amaçlı pansiyon ve tesis sahibi olduk. En önemlisi de burada istihdama katkı sağlayacağız" dedi.

İşletmenin açılışında konuşan Giresun Valisi Hasan Karahan ise, "Bizim en önemli eksiğimiz Giresun çapında konaklama tesislerinin, gelen yabancı misafirleri yatıracak yerimizin olmamasıydı. Ama bunlar yavaş yavaş oluyor. Turizmin farkında olmanın farkı ile bu öncülüğü ele alan girişimcilerimizi kutluyorum. Havaalanını ile birlikte artan Arap turizminin temsilcilerinin acentelerinin burada yatırımları olacak onlarla da iş birliği halinde Giresun'da ciddi bir turizm patlaması olsun" diye konuştu

Giresun’da TKDK Desteğiyle Köyde İstihdam Sağlayacak

Giresun’da TKDK Desteğiyle Köyde İstihdam Sağlayacak

Giresun’da TKDK Desteğiyle Köyde İstihdam Sağlayacak

Kaynak: İhlas Haber Ajansı