Ahiler Kalkınma Ajansı ve Niğde Ziraat Odasının ortaklaşa olarak açtığı kadınlar için girişimcilik kursu sona erdi.

Kursta başarılı olan 30 kadına belgeleri Grand otelde düzenlenen törenle verildi.

Belge törenine Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşar yardımcısı Cevahir Uzkurt, Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, Niğde KOSGEB Müdürü Mehmet Haşim Karaman ve kadın girişimciler katıldı.

Düzenlenen törende konuşan Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, Niğde'de kadın girişimci çalışmalarının yapılmasında, girişimcilik kültürünü kadınlar arasında yaygınlaştırma ve geliştirme amacıyla yaptıklarını söyledi.

Başkan Kenar konuşmasında, "Türkiye'de girişimci kadınları belirleyen temel özellikle kendine güvenli, cesaretli ve sabırlı olmasıdır. Kadınlar, erkek girişimcilerle karşılaştırıldığında kardan çok sosyal itibara önem vermekte, risk almada erkek girişimcilere oranla daha temkinli hareket etmekte ve daha çok özgüvenli olmaktadırlar. Bu da kadınlarımızın ekonomik ve sosyal alanda güçlendirildiğinde, ekonomik büyümeyi, sosyal gelişmeyi, ve sürdürebilir kalkınmayı sağlayacağını, liderlik ve değişimin temsilcisi olacağını gösterir. Bireysel olarak yapacakları her iş konusunda oda olarak her zaman yanlarında olacağımızı özellikle belirtmek istiyorum. Diğer yandan Hüdavend Hatun Yöresel Ürün Geliştirme Projesinde sona yaklaşıyoruz. Niğde'de ikamet eden 50 kadının topluma örnek teşkil edecek bir başarı hikayesi oluşturulması, ekonomik açıdan bağımsızlıklarını kazanarak sosyal hayata entegrasyonunun sağlanması ve aile bütçelerine gelir elde etmesi öncelikli olarak hedeflenmektedir" dedi.

Törende konuşan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşar yardımcısı Cevahir Uzkurt, Niğdeli esnafların dertlerini bildiğini, Ankara'ya ilk gittiğinde Bakanlık olarak biz Niğde'ye ne vermişisiz, neler vermişiz bunları düşündüm. 70 tane ilde KOSGEB varken, birkaç ilde olmadığını gördüm ve maalesef bu illerden bir tanesi de Niğde idi. Bu nedenle yapılan çalışmalar neticesinde de KOSGEB il müdürlüğü kuruldu. Girişimci kadınlara başarılar diliyorum" diye konuştu.

Konuşmalar sonrasında kadın girişimcilere belgeleri takdim edildi.

Girişimci Kadınlara Belgeleri Verildi

Girişimci Kadınlara Belgeleri Verildi

Girişimci Kadınlara Belgeleri Verildi

Girişimci Kadınlara Belgeleri Verildi

Girişimci Kadınlara Belgeleri Verildi

Kaynak: İhlas Haber Ajansı