Çukurca karayolunda bariyer olmaması nedeniyle araçların Zap suyuna yuvarlanması sonucu bir ay içerisinde 7 kişinin hayatını kaybetmesi, sivil toplum kuruluşlarını harekete geçirdi.

Hakkari'deki bazı STK temsilcileri, Hakkari-Çukurca karayolu üzerindeki Oğul köyü bölgesinde toplanarak Zap suyu kenarında bariyerlerin olmamasını ve bir ayda iki aracın akıntıya kapılması sonucu 7 kişinin hayatını kaybetmesini protesto ettiler. Hakkari-Çukurca karayolunu trafiğe kapatan grup adına açıklama yapan Hakkari Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Abdi Arslan, Hakkari-Çukurca arasındaki karayolunda onlarca trafik kazasının meydana geldiğini hatırlatarak, bu kazalar sonucunda ölümler, yaralamalar ve çok sayıda maddi hasarlı trafik kazaları yaşandığını kaydetti. Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne ve yetkili kurumlara defalarca müracaat etmelerine rağmen yaklaşık 70 kilometrelik Hakkari-Çukurca karayolunun kenarına demirden bariyer yapılmadığını ifade eden Arslan, "Son iki ay içerisinde Zap suyuna yuvarlanan araçlardan hayatlarını kaybeden Ali Dayan ve eşi Feyziye Dayan ile H. Mecit Erçak, A. Kerim Duman, H. Hamit Arar ve ayrıca birkaç gün öncesinde yine bariyerlerin olmadığı bu bölgede Zap suyuna uçan bir araçta hayatlarını kaybeden Sekvan Adıyaman ve Enver Adıyaman'ı rahmetle anar, kederli ailelerine başsağlığı diliyoruz. Bu yolların böyle olmasını vicdansızlıkla seyreden yetkililerin varsa eğer vicdanlarının sesini dinlemeye davet ediyoruz. Merak edilen tek şey, bu yolların yapılması için kaç aracın daha Zap suyuna uçmasını ve kaç insanımızın bu suda boğulup kaybolmasını bekleyeceğiz. Bütün yetkilileri duyarlı olmaya ve bir an önce bu yola bir çözüm bulmaya davet ediyor ve bu yolların yapımı için sonuna kadar takipçisi olacağımızı belirtmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Yapılan basın açıklamasının ardından STK üyeleri ve köy sakinleri, kazaların yaşandığı Zap suyu kenarında el ele tutuşup kortej oluşturarak tepkilerini dile getirdiler. Sürücüler ise korna çalarak eyleme destek verdiler.

Hakkari-çukurca Karayolunda Bariyer Eylemi

Hakkari-çukurca Karayolunda Bariyer Eylemi

Hakkari-çukurca Karayolunda Bariyer Eylemi

Hakkari-çukurca Karayolunda Bariyer Eylemi

Hakkari-çukurca Karayolunda Bariyer Eylemi

Kaynak: İhlas Haber Ajansı