HAKKARİ (İHA) – Hakkari'de Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın katılımıyla Cuma günü yapılacak miting için hazırlıklar başladı.

Bulvar Caddesi üzerinde bulunan HDP seçim binasında gazetecilerle bir araya gelen DBP Miting Komitesi Başkanı İbrahim Çiftçi, yeni yaşamı inşa, özgür yaşama evet demek ve Kobani direnişini selamlamak için herkesi mitinge davet ettiklerini söyledi. Çiftçi, "HDP Eş Genel Başkanımız Figen Yüksekdağ, HDP milletvekili adaylarımız Selma Irmak, Nihat Akdoğan ve Abdullah Zeydan'ın katılacağı mitingimize 7'den 70'e bütün halkımızı davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

Miting komitesi üyesi Şaban Alkan ise, "Bu seçim bizim ve halkımız için çok önem arz ediyor. Bunun için Cuma günü düzenleyeceğimiz mitinge Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca olmak üzere tüm köylerdeki halkımızı davet ediyoruz. En önemlisi ise yeni kuracağımız yeni yaşam modeline yakışacak şekilde kadın, erkek yöresel elbiselerini giyerek mitingimize katılmalarını istiyoruz" dedi.

DBP Miting Komitesi, mitingin Merzan Toprak Saha'da saat 15.00'te yapılacağını ve Feqîyê Teyran Kültür Merkezi sanatçılarının da sahne alacağı belirtildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı