1-5 Haziran tarihleri arasında kutlanacak olan çevre haftası etkinlikleri kapsamında, "Hayalimdeki Çevre" konulu ödüllü resim yarışmasında Adıyaman'da 6,7 ve 8. sınıflar arası düzenlenen resim ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Onhan, kurum çalışanları ve öğrencilerle birlikte Vali Mahmut Demirtaş'ı makamında ziyaret ederek, hafta boyunca yapacakları etkinliklerle ilgili bilgi sundu.

Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında Adıyaman il genelinde ortaokullarda eğitim gören öğrencilerin nasıl bir Adıyaman'da yaşamak istediklerini, nasıl bir Adıyaman hayal ettiklerini resim yolu ile yansıtmalarını sağlamak ve hayal güçlerini harekete geçirebilmek amacıyla resim ve şiir yarışması düzenlendi.

Vali Mahmut Demirtaş, çevre bilincini geliştirmek, gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakmak ve yaşadığı çevreyi temiz tutmanın gerekliliğini vurgulamak amacıyla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından açılan "Hayalimdeki Çevre" konulu resim ve şiir yarışmasında eserleri dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.

Resim yarışmasında birinci olan Gümüşkaya Ortaokulu 7. Sınıf Öğrencisi Gülbahar Koyuncu dizüstü bilgisayar ile ödüllendirilirken, ikinci gelen Gölbaşı Belören Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Zeynep Işık notebook bilgisayar, üçüncü olan Fevzi Çakmak Ortaokulu öğrencisi Zehriban Cumert'e ise tablet hediye edildi.

Bütün öğrencileri tebrik eden Vali Mahmut Demirtaş, "Çocuklarımız hayal güçlerini kullanarak çevreye karşı duygularını resimleyerek mısralara dökmüşler. Çevreyi korumak, gelecek nesillere sağlıklı bir dünya ve yaşanabilir bir çevre bırakmak hepimizin önemli görevlerinden olmalıdır. Unutulmamalı ki çevreye verilen her zarar hem bizleri hem de istikbalimizin teminatı olan sizleri etkilemektedir" diye konuştu.

‘Hayalimdeki Çevre’ Ödül Getirdi

‘Hayalimdeki Çevre’ Ödül Getirdi

Kaynak: İhlas Haber Ajansı