Türkiye Hentbol Federasyonu'nun kurulduğu 1976 yılından bu yana ilk kuşak sporcu, hakem, antrenör ve yöneticilerin katılımıyla gerçekleştirilen "Hentbolun Yıldız ve Duayenleri Buluşması" Adana'da yapıldı.

İstanbul, Ankara, İzmir, Trabzon, Eskişehir, Mersin, Hatay, Kastamonu ve Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen hentbol ailesini havaalanında karşılayan organizasyon komitesi üyeleri, otele yerleşmelerini sağladıktan sonra kentin tarihi ve doğal güzellikleri, alışveriş merkezlerine gezi düzenlediler.

Hentbolun Yıldızları Buluşması'na katılan konuklara, daha sonra Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Kayıkhanesi'nde kokteyl verildi. Konuklar ÇÜ Kano ve Kürek Merkezi'ne ayrıca Seyhan baraj Gölü'ne hayran kaldılar ve burada fırsat buldukça fotoğraf çektiler. Hasret giderdiler.

Daha sonra ÇÜ Lütfullah Aksungur Spor Salonu'na giden aralarında eski milli sporcuların da bulunduğu İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir ve Adana karmaları erkek ve kadınlar olarak 4 ayrı gösteri müsabakası yaptılar. Bazı eski sporcular ilerlemiş yaşlarına rağmen attıkları goller, verdikleri paslar ve ilk günkü heyecanla keyifli ve coşkulu maç yapmaları beğeniyle izlendi.

Müsabakalarda en zorlanan kişiler eski milli ve uluslararası hakemlerdi. Çünkü, bazı takımın oyuncaları hakemleri kızdırmak ve zor durumda bırakmak için itiraz ettiler, kasıtlı fauller yaptılar, antrenörler fazla oyuncu oynattılar, bir devre bir takımda oynayan sporcular, ikinci devrede forma değiştirerek diğer takımda oynadılar. Maçlar hayli zevkli ve çekişmeli geçti.

Eski hakem olan Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Basın ve Halkla İlişkiler Büro Sorumlusu Ramazan Şanıvar ile birlikte yönettiği maç hayli beğeni topladı.

Müsabakaları eski milli ve uluslararası hakemlerden Rifat Pala, Ziya Davaslıgil, Bülent Dede, Mustafa Şeker, İsmail Ceylan, Murat Bahadır, Kamil Dikici, Zafer Arslan, Davut Keskin, Zafer Şengeldi yönettiler.

BİR SONRAKİ BULUŞMA İZMİR'DE

Adana "Hentbolun Yıldız ve Duayenleri Buluşması" Organize Komitesi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Osman Metin Yavuz, "Hentbol Yıldızları Buluşması"nın ilkinin Eskişehir'de daha sonra da İstanbul ve Trabzon'da gerçekleştirildiğini, 300 kadar ilk kuşak sporcu, hakem, antrenör ve yöneticiyi eşleriyle Adana'da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti anlattı.

Organizasyon için 3-4 aydır komite üyeleriyle toplantılar yaptıklarını hatırlatan Yavuz, hentbol ailesini Adana'da topladıkları ve nostalji yaşattıkları için mutlu olduklarını belirterek, "Etkinliğe önemli katkı sağlayan Eski İl Spor Müdürü Fazlı Bayram Hadi, yeni İl Spor Müdürü Abdulkadir Ataşbak, Çü Rektörü Prof. Dr. Mustafa İnsan, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'ye teşekkür ederiz" dedi.

Hentbol Federasyonu Asbaşkanı Bilgehan Çapraz, organizasyondan çok etkilendiğini belirterek Hentbol Federasyonu'nun eksikliğini gideren hentbol dostlarına ve organizasyon komitesi üyelerine şükran borçlarının bulunduğunu belirterek bunun her yıl farklı illerde yapılması konusunda gerekli desteği sağlayacaklarını açıkladı.

KAZIM TEKİN'DEN DUYGULU KONUŞMA

Ağabeyi Hasan Tekin vefat etmesine rağmen etkinliğin bir bölümüne katılan Kazım Tekin, yaptığı konuşma ile hentbol ailesini duygulandırdı. Ayrıca, Okul Sporları Federasyonu Başkanı ve eski hentbolcu Ayhan Pala, Eski Hentbol Federasyonu Başkanı Günal Ensari, Düzenleme Komitesi Başkanı eski İl Spor Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Adana eski İl Spor Müdürü Süleyman Çelik, Eskişehir eski İl Spor Müdürü İsmail Hakkı Ünal ve diğer konuşmacılar bu gibi buluşmaların önemine değinerek bunun her yıl farklı illerde tekrarlanmasını istediler.

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, kayıkhanede ki etkinliğe katılarak Adana dışından gelen konuklarla sohbet etti ve başarılar diledi. Etkinliğe Hentbol Federasyonu Genel Sekreteri Barbaros Mutlu Kadıoğlu ile Genel Koordinatör Bülent Uzuner de katıldı.

Parkzirve Tesisleri'nde etkinliğe büyük emek veren Organize Komitesi Üyesi, Eski hentbolcu ve milli hakem Kamil Dikici'nin hazırladığı sinevizyon eşliğinde başta Çukobirlikspor ve Çukurova Üniversitesi Hentbol takımları olmak üzere Adana'da hentbolun gelişimi anlatıldı. Fasıl eşliğinde gerçekleştirilen yemekli gecede bir sonraki etkinliğin önümüzdeki yıl İzmir'de yapılacağı açıklandı.

Bu arada, Hentbol Federasyonu Asbaşkanı Çapraz tarafından Süper Lig'e yükselen Çukobirlikspor takımına plaket verildi.

Hentbolun Yıldız Ve Duayenleri Adana’da Buluştu

Hentbolun Yıldız Ve Duayenleri Adana’da Buluştu

Hentbolun Yıldız Ve Duayenleri Adana’da Buluştu

Hentbolun Yıldız Ve Duayenleri Adana’da Buluştu

Hentbolun Yıldız Ve Duayenleri Adana’da Buluştu

Kaynak: İhlas Haber Ajansı