İzmir Ak Parti Milletvekili adayı İbrahim Turhan, "Bu seçimlerde AK Parti'nin rakibi yine AK Parti'dir. Bu da geçmişte yaptığımız icraatlardan kaynaklanıyor. Biz bundan memnunuz. Biz böyle bir yarışa razıyız" dedi. Sanayicilerle konuşan Turhan, Toplu Konut İdaresinin konut projesi gibi fabrika binası projesini de başlatacağını anlattı.

AK Parti İzmir 2. Bölge Milletvekili adayı İbrahim Turhan, seçim çalışmalarını yoğun bir tempoyla sürdürüyor. Bostanlı Esnaf Sanayici ve İşadamları Derneği (BESİAD) üyeleriyle kahvaltıyla güne başlayan Turhan, daha sonra Karşıyaka çarşıda esnaf ziyaretinde bulundu. Çarşıdaki işyerlerine girerek esnafla sohbet eden Turhan, vatandaşların Berat kandilini kutladı. Çarşı esnafından ilgi gören Turhan, seçimlerde destek istedi. Buradan büyüdüğü semt olan Alaybey'e geçen Turhan, okuduğu Selçuk Yaşar İlköğretim Okulunu ziyaret etti. Çocukluğunun geçtiği Alaybey'de işyerlerini gezen Turhan, karşılaştığı tanıdıklarla eski günleri yad etti.

SANAYİCİLERLE TOPLANTI

Turhan, daha sonra Atatürk Organize Sanayi Bölgesinde sanayicilerle bir araya geldi. Burada yaptığı konuşmada, geçmişteki icraatları sebebiyle vatandaşın AK Parti'den beklentisinin yüksek olduğunu belirten Turhan, "Bu seçimlerde AK Parti'nin rakibi yine AK Parti'dir. Bu da geçmişte yaptığımız icraatlardan kaynaklanıyor. Biz bundan memnunuz. Biz böyle bir yarışa razıyız" dedi. Sanayicilerin sıkıntılarını dinleyen Turhan, AK Parti'nin geçmişteki icraatlarının vatanda vatandaşın beklentilerini yükselttiğini ifade etti. Bu durumdan memnun olduklarını vurgulayan Turhan, şunları söyledi: "AK Parti iktidarıyla insanlar yolların, tünellerin, demir yollarının yapılmasına alıştı. Bu yatırımlar insanlara normal gelmeye başladı. Bizim rakibimiz AK Parti'nin geçmişteki icraatları. Biz bundan memnunuz. Biz böyle bir yarışa razıyız. Yeter ki istikrar bozulmasın. Koca koca adamlar koalisyon çok iyidir koalisyon olsun diyor. Sanki biz o günleri yaşamadık. Tezgahın altından aldığımız ürünler vardı. Gaz yoktu ülkede benzinin karne ile satıldığı dönemler çok eski değil, yakınlarda oldu."

ÜRETİMİ PAYLAŞALIM

Türkiye'nin 1999-2001 yıllarında yaşadığı kriz ortamlarının yeniden yaşanmasının çok riskli olduğuna dikkat çeken Turhan, sanayicilere, "Lütfen siz çevrenize bunu anlatın" çağrısında bulundu. Türkiye'nin üretimi, istihdamı konuşması gerektiğini dile getiren Turhan, "2001 krizinde yüksek faiz ortamında bankaların kapısından geçilmiyordu. AK Parti olarak bizim vaadimiz hep beraber üretelim, üretimi paylaşalım. Üretimden gelen zenginliği paylaşalım. Daha iyisini yapmak mecburiyetindeyiz. İnsanlarımız buna layık" diye konuştu.

TOKİ FABRİKA BİNASI DA YAPACAK

Bir sanayicinin organize sanayi bölgeleri ilgili sıkıntıları anlatması üzerine, İbrahim Turhan, Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) konut projesi gibi fabrika binası projesini de başlatacağını anlattı. Başbakanlık bünyesinde bu konuda çalışma yapıldığını vurgulayan Turhan, "TOKİ konut projeleri gibi OSB'lerde fabrika binası yapacak. Böylece sanayiciler inşaat maliyetinden kurtulmuş olacak. TOKİ'nin yapacağı bu binaları, sanayici uzun vadeli kiralayabileceği gibi uzun vadeli satın da alabilecek. Organize sanayi bölgelerinde bundan sonra yer alacak sanayici üretim yapmak zorunda. Buraya bina yapıp kiraya vermesinin önüne geçilecek" diye konuştu.

KARŞIYAKA TARAFTARIYLA BULUŞMA

Turhan, daha sonra Karşıyaka Birliği Derneğinde, dernek üyeleri ve Karşıyakaspor taraftarıyla bir araya geldi. Taraftarlarla birlikte Karşıyakaspor lehine atılan tezahüratlara eşlik eden Turhan, yaptığı konuşmada kulübü yeniden eski başarılı günlerine kavuşturacaklarını söyledi. Turhan, "Karşıyaka üzülme artık İbrahim Turhan var. Kulübümüz yeniden canlı günlerine kavuşacaktır" dedi.

BERGAMA'DA KANDİL PROGRAMI

AK Parti Bergama, Dikili, Kınık ilçe teşkilatlarının Bergama Öğretmenevinde Beraat kandili nedeniyle verdiği yemeğe katılan Turhan, burada yaptığı konuşmada katılımcıların kandilini kutladı. Gönüller yapmaya geldiğini ifade eden Turhan, Türkiye'ye yönelik bir tuzağın kurulduğunu, bu tuzakla ülkenin önünün kesilmeye çalışıldığını ifade etti. Muhalefet partilerine sert eleştiriler yönelten Turhan, şunları söyledi:

"Karşımızda bir araya gelenler neler söylüyor. Politik vaatlerde bulunuyor. Asgari ücretin bin 500 lira olacağını belirtiyor. Asgari ücretin maliyetini kim karşılayacak. Devlete herhangi bir yük gelmeyecek diyorlar. İşletmelerin maliyetleri artmayacak deniyor. Yıllar önce "Erke dönergeci" diye bir şey ortaya atılmıştı. Hiç harcamadan kendi kendine elektrik üretecek deniyordu. Bu da erke dönergeci gibi kendi kendine mi dönecek. İzmir Büyükşehir Belediyesinde sen iktidardasın. Burada asgari ücreti bin 500 lira yapsaydınız ya."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı