Erzincanlı hayırsever İş adamı Dr. Nevzat Demir ve aile eşrafı tarafından İliç ilçesine Yusuf Ziya Demir isimli cami inşa edilerek ibadete açıldı.

İnşa edilen cami töreninin açılışına Ulaştırma Denizcilik Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım, Ak Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Vali Yardımcısı Mehmet Kurt, İliç Kaymakamı Sedat Ateş, İliç Belediye Başkanı Muhlis Doğan, Erzincan Müftüsü Yavuz Karabayır, Ak Parti Erzincan Milletvekili adayları Dr. Talha Erol Durmaz, Av. Serkan Bayram, İş Adamı Dr. Nevzat Demir, Demir ailesi fertleri ve çok sayıda vatandaşın katılım gösterdiği görüldü.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan açılış töreninde konuşan Erzincan Müftüsü Yavuz Karabayır camiinin İliç'e hayırlı olmasını temenni ederek, yapılan bu tür hayırların dinimiz açısından büyük öneme sahip olduğunu ifade etti.

Daha sonra kürsüye gelen hayırsever İş adamı Dr. Nevzat Demir, "Demir ailesi olarak köklerimiz, "Dağları karlı Erzincan'dadır" Rahmetli babamız Hacı Ziya Demir'in öncülüğünde bu topraklarla bağlarını kesmeyen ve bu zenginlikten beslenen bir kültürler, ahlakla ve imanla yetiştik. Son yıllarda ailemiz arka arkaya vefatlar yaşadı. Babamızın vefatından saatler sonra anamız Fatma Demir'i ve kısa bir süre sonrada kardeşimiz Recep Demir'i Allah'ın sonsuz rahmetine uğurladık. Elbette her şey yüce rabbimizin takdiridir. Ölüm, bu dünyada yaşanan geçici hayatın sona ermesi, varlığın kesin olan ebedi hayata geçişinin başlangıcıdır. Ölümle hayat durduğu gibi, yapılan hayırlarda günahlarda sona erer. Ancak ilahi hikmetin bir sonucu olarak bazı işlerin sevabı, bazı işlerin de günahı ölümden sonrada devam eder. Kuran'ı kerim okunması, yaşanması ve tüm ceddimizin amel defterinin hayırdan yana açık tutulması amacıyla Rahmetli babamız Yusuf Ziya Demir adına yaptırdığımız camimizi tamamladık. İslam'a ve Türk milletine hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Son olarak konuşan Ulaştırma Denizcilik Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım, ise Erzincan Kültür ve Eğitim Vakfı'nın (EKEV) son 12 yılda verdiği hizmetlerin önemine değinerek Türkiye" de en büyük yükseköğretime burs ile destek veren kuruluş haline geldiğini ifade etti.

Yıldırım konuşmasının devamında; "Nerede bir hayır, hasenat var ise nerede güzel bir iş var ise orada mutlaka Demir ailesini görürsünüz. Ben siyasette 2 bin 1'den berri varım. Ama Nevzat Demir ile bizim kardeşliğimiz, dostluğumuz, 70'li yılların başına gider. Biz Demir kardeşim ile Yeni şehirde bir araya geldik. Bizler mazisi olmayanın atisi olmayacağını bilen bir medeniyetten geliyoruz. Gelecek ancak geçmişin yaşatılması ile mümkündür. Dinimiz hayırda yarışın diyor. Son yıllarda arka arkaya aile eşrafında yaşanan vefatlardan ötürü İş adamı Nevzat Demir'in dünyaya bakışında da yeni bir boyut meydana geldi. Bu boyut dünya araç, ahiret amaçtır. Vaaz verecek değilim ama adap odur ki bu dünyada bıraka bir eser eseri olmayanın yerinde yerler eser. Hepimiz bu dünyadan göçeceğiz ama bu eser onlarla beraber yaşayacak." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Demir ailesine İliç Belediye Başkanı Muhlis Doğan ve İliç Kaymakamı Sedat Ateş tarafından plaket takdim edildi. Daha sonra ise caminin açılış kurdalesi kesilip ikindi namazının kılınması ile camii ibadete açıldı.

Yusuf Ziya Demir Camiinin cephede Erzincan mimarisinin yansıtıldığı ve 2 bin 433 metre kare arsa üzerine inşa edilerek toplamda 2 bin 669 metrekare inşaat alanına sahip olduğu ve çift minare ile çift şerefenin yer aldığı öğrenildi.

İliç’e İnşa Edilen Yusuf Ziya Demir Camisi İbadete Açıldı

İliç’e İnşa Edilen Yusuf Ziya Demir Camisi İbadete Açıldı

İliç’e İnşa Edilen Yusuf Ziya Demir Camisi İbadete Açıldı

İliç’e İnşa Edilen Yusuf Ziya Demir Camisi İbadete Açıldı

İliç’e İnşa Edilen Yusuf Ziya Demir Camisi İbadete Açıldı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı