İzmir'in Bayraklı ilçesinde, Bayraklı Belediyesi ile Sahne Tozu Tiyatrosu işbirliğiyle tiyatroya yıllarını veren Zeki Alasya, Muhsin Ertuğrul, Erol Günaydın, Münir Özkul gibi birçok sanatçının oyunlarda kullandığı eşyalar ilk kez kurulacak Türk Tiyatro Müzesinde sergilenecek.

Bayraklı Belediyesi sanat ve sanatçıya destek vermeye devam ediyor. Bünyesinde bir konservatuvar kurmaya hazırlanan Bayraklı Belediyesi, bir ilkin altına imza atarak ilçede Türk Tiyatro Müzesi kuracak. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, İzmir'in tiyatro yaşantısına canlılık kazandıran Sahne Tozu Tiyatrosunun duayenlerinden Göksel Kortay ile oluşturulacak müze konusunda görüş alışverişinde bulundu. Müze tamamlandığında yıllarını tiyatro sahnelerinde geçirmiş Muhsin Ertuğrul, Vasfi Ziya Zobu, Nisa Serezli, Bedia Muvahhit, Erol Keskin, Erol Günaydın, Suna Keskin, İzzet Günay, Haldun Dormen, Göksel Kortay, Nevra-Metin Serezli, Münir Özkul, Zeki Alasya'ya ait eşyalar müzede sergilenecek.

MİRAS GÜN IŞIĞINA ÇIKARILIYOR

Başkan Karabağ, müzenin kurulması için çalışma başlattıklarını belirterek, "Tiyatro müzesi bir ilk olacak. Sahne Tozu Tiyatrosu ile işbirliğinde gerçekleştireceğimiz bu proje Türk Tiyatrosunun mirasını gün ışığına çıkaracak. Gerçekten önemli bir proje. Gelecek kuşaklara ışık tutması açısından önemli. Türk tiyatrosuna damga vuran isimlerin eşyaları bu müzede olacak. Ziyarete gelenler tarihe tanıklık edecek. Göksel Hanım, birçok sanatçının evinde muhafaza ettiği eşyaları müzeye bağışlayacağını bize müjdeledi. Mutlu olduk" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı