Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi'nde görevli Göğüs Cerrahisi Uzmanı Operatör Doktor Kamil Furtun'un uğradığı silahlı saldırı sonucu görevi başında hunharca katledilmesi Osmaniye'de de protesto edildi.

Türk Tabipleri Birliği Osmaniye Tabip Odası ile Osmaniye Aile Hekimleri Derneği tarafından düzenlenen basın açıklamasında konuşan Osmaniye Tabip Odası Başkanı Dr. Bengü Başlamışlı İmadoğlu, "Ersin gibi, Melike gibi ve diğer sağlık emekçileri gibi, yüreğimiz acı ve öfke dolu. Meslektaşımızın görev yaptığı hastanede hunharca katledilmesini nefretle kınıyoruz. Biliyoruz ki bu münferit bir vaka değil. Acı ile doluyuz. Yılların emeği ile yetişmiş, kendi ailesinden, eşinden, çocuklarından çaldığı vakitlerle hastalarına faydalı olmaya çalışan ve halkımızın sağlığı için gece gündüz fedakarca hizmet vermeye çabalayan çok kıymetli meslektaşlarımız için gözyaşı döküyoruz. Öfke ile doluyuz; Çünkü biliyoruz ki, her geçen gün artan ve canımızdan can alan sağlıkta şiddet olaylarını önlemek için pek çok şey yapılabilir, yapılabilirdi. Niyetler, hedefler, planlar bu yönde olsaydı; Ersin'imiz, Melike'miz, Kamil'imiz bugün bembeyaz önlükleri ile hastane koridorlarında halkımızın sağlığı için koşturmaya devam ediyor olabilirlerdi. Oysa uyarmıştık. "Artık Yeter!" dedik, sağlıkta gün be gün artan şiddete karşı. Ancak duymadılar. Acil taleplerimizi ilettik, görmezden geldiler! Türk Ceza Kanunu'na ek maddeler önerdik, yok saydılar! Açıklamalar, eylemler, toplantılar yaptık. Sağlık Bakanlığı'nın önünü aşındırdık. Meclis Komisyonu'nda sunumlar yaptık, dikkate almadılar! Şiddete uğrayan sağlık emekçileri için acil şiddet hattı kurmak zorunda kaldık, önemsemediler! Uyarmıştık; Sağlığı piyasalaştıran, sağlık çalışanlarını köleleştiren ve itibarsızlaştıran uygulama ve söylemlerinizden vazgeçin diye! Ama nafile, uyarılarımızı dikkate almadılar ve bir arkadaşımız daha görev yaptığı hastanede yaşamını yitirdi" dedi.

Yapılan saldırılar karşısında öfkeli olduklarını ifade eden Bengü Başlamışlı İmadoğlu, "Sadece katiller değil, azmettirenler ve önlem almayanlar da bu cinayetten sorumludur. Sağlıktaki şiddetten ve bu cinayetten sorumlu olanlar, "Ben doktora iğne yaptırmam, doktor bir iğne yapar, adamı felç eder icabında" diyenlerdir. "Doktor efendi dönemi bitti" diyenlerdir. "Doktorların eli hastaların cebinde', "Doktor efendi mani peşinde" deyip, miting meydanlarında vatandaşa sağlıkçıları yuhalatanlardır. Daha fazla kar hırsıyla sağlıkçıları zorla, tehditle ölesiye çalıştıran, sermaye sahiplerine sağlık alanını çekici kılabilmek için insanları hasta etme garantisi veren, sağlığı öncelemek yerine hastalığı önceleyen bir yandan da hekimleri sağlıkçıları her fırsatta kötüleyen, "paragöz, tembel" diyenler, SABİM'le terör estirenlerdir. Sadece katilin değil, azmettiricilerin de bulunmasını istiyoruz! İsyandayız. Bugün ülkemizin dört bir yanında bulunan bütün sağlık kurumlarında yastayız ve isyandayız! İsyandayız çünkü; ülkemizde her alanda olduğu gibi sağlıkta da şiddet olağan bir hal aldı. Sağlık emekçileri olarak, sürekli olarak şiddete uğradığımız, dövüldüğümüz, vurulduğumuz hastane binalarına, ASM'lere, TSM'lere ve muayenehanelere girmiyoruz! Kamil Ağabeyimize Allah'tan rahmet ve kederli ailesine başsağlığı diliyoruz. Bu son olsun" şeklinde konuştu.

İmadoğlu:

İmadoğlu:

İmadoğlu:

Kaynak: İhlas Haber Ajansı