Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kandıra'da roman vatandaşların yoğun olarak yaşadığı Tekeli ve Akçakayran mahallerinde yenileme çalışmaları yaptı.

Kentin dört bir yanına hizmet götüren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri son olarak Kandıra'da Roman vatandaşların yoğun olarak yaşadığı iki mahalleyi baştan sona yeniledi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Kandıra programı kapsamında yapılan çalışmaları inceledi. Roman vatandaşların yaşadığı Tekeli ve Akçakayran mahallelerinde gezen Genel Sekreter Büyükakın, vatandaşlardan gelen talep üzerine iki mahallede yol ve çevre çalışması yapılması talimatını verdi.

Talimatın ardından hemen harekete geçen Ulaşım Daire Başkanlığı ile Park Bahçeler ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı ve Kandıra Belediyesi ekipleri mahallelerde çalışmalara başladı. Çalışma kapsamında mahallelerin çevresindeki yabani otlar biçilerek temizlendi. Bazı bölgelerde otlar iş makineleriyle düzenlendi. Mahalle içlerindeki bozuk zeminli ve çamurlu yollar da düzeltildi. Ulaşım ekipleri yollara stabilize ve asfalt kırığı malzemesi serdi. Mahallelerin çevresindeki atıl alanlar da iş makineleriyle düzeltildi.

Kandıra’daki Roman Mahalleleri Yenilendi

Kandıra’daki Roman Mahalleleri Yenilendi

Kandıra’daki Roman Mahalleleri Yenilendi

Kaynak: İhlas Haber Ajansı