Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Karaağaçlı Mahallesi'ne 374 bin TL yatırımla mesire alanı yapacaklarını müjdeledi.

Şehzadeler Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı, Bedesten Nikah ve Çok Amaçlı Salonu'nda gerçekleştirildi. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik başkanlığında düzenlenen toplantıda 19 gündem maddesi görüşüldü. Toplantı öncesi yaptığı konuşmada, Mayıs ayında yapılan çalışmaları değerlendiren Başkan Çelik, "Mayıs ayı hizmetler açısından oldukça yoğun geçti. Tarihi Kurşunlu Han'ı restorasyon karşılığı İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden kiraladık. Restorasyon sonrası kültürel ve sosyal faaliyetlerde kullanmak üzere halkımızın hizmetine sunacağız. Sancaklıbozköy'de Milli Emlak Müdürlüğü'ne ait 138 dönümlük arazi, kiraz pazarı yapımı için belediyemize devredildi. Belediye personelimiz tarafından Aşağıçobanisa'da yapılan Özgecan Aslan parkımızın açılışını gerçekleştirdik. Sancaklıbozköy'de 26. Kiraz Festivali'ni düzenledik. Bakanlıklar düzeyinde takip ettiğimiz teleferik ihalesi gerçekleştirildi, yer teslimi yapıldı. Adnan Menderes Mahallesi'nde 3 bin metrekare alan üzerine yapacağımız Şehzadeler Belediyesi Spor Tesisleri ve Kafeterya'nın temel atma törenini gerçekleştirdik. Şehzadeler Belediyesi olarak ilk kültür yayınımız ise Yiğitbaşı Veli Ahmed Şemseddin-i Marmaravi Hazretleri oldu." dedi.

Yiğitbaşı Veli'nin hayatının ve eserlerinin anlatıldığı kitap tüm meclis üyelerine hediye edildi.

İHALE TAMAM, ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Karaağaçlı Mahallesi'ne 374 bin TL mesire alanı yapacaklarını müjdeleyen Başkan Çelik, "Atıl durumda bulunan Karaağaçlı park alanında, modern görünümlü Karaağaçlı Çamlık Mesire Alanı'nı hayata geçiriyoruz. Projemiz hazır. İhalesi tamamlandı ve ekiplerimiz çalışmalarına başladı. Bu alanda KDVdahil yaklaşık 374 bin TL'lik yatırım yapıyoruz. Proje kapsamında 8 bin metrekare çamlık mesire alanı düzenlemesi yapılacak. 1900 metrekare parke taşı, 1140 metrekare andezit paladyen döşenmesi, 650 metrekare dökme kauçuk yürüyüş yolu yapımı, 250 metrekare taban tuğlası döşenmesi, 190 metrekare kompozit ahşap yer kaplaması yapımı ile mesire alanımız tamamlanacak. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

PLAN VE PROJE MÜDÜRLÜĞÜ KURULUYOR

Açılış konuşmasının ardından gündem maddelerine geçildi. Karaağaçlı'da Şehzadeler Belediyesi'ne ait tek katlı bir bina, meclis üyelerinin oybirliğiyle kuran kursu olarak Diyanet İşleri Başkanlığı'na tahsis edildi. Mülkiyeti Şehzadeler Belediyesi'ne ait Karaağaçlı'da 139 ada, 1 parsel ile Karaoğlanlı Mahallesi'nde 164 ada, 4 parsel itfaiye hizmet alanı olarak Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne tahsis edildi. Daha önce bütçe komisyonuna havale edilen 2014 yılı bütçe kesin hesabı ile 2014 yılı taşınır kesin hesap raporları meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi. Başkan Çelik, kentsel dönüşüm hazırlığı aşamasında belediye bünyesinde plan ve proje müdürlüğü kurulacağını açıkladı. Konuyla ilgili madde meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi. Tekliflerle ilgili maddeler ise ilgisi itibariyle imar ve idari komisyonlara havale edildi. Gelecek ay gerçekleştirilecek meclisin 1 Temmuz 2015 Çarşamba günü saat 21.30'da yapılmasına karar verildi.

Karaağaçlı’ya Mesire Alanı Müjdesi

Karaağaçlı’ya Mesire Alanı Müjdesi

Karaağaçlı’ya Mesire Alanı Müjdesi

Karaağaçlı’ya Mesire Alanı Müjdesi

Kaynak: İhlas Haber Ajansı