AK Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun Karaman'da zirai dondan zarar gören çiftçilerin mağduriyetlerinin giderilmesi için verdiği sözü yerine getirdiğini söyledi.

İl Başkanı Ünlü, konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, Başbakanımız Karaman mitinginde zirai dondan zarar gören çiftçiler için ne gerekiyorsa yapılacağının sözünü vermişti. Bugün itibarıyla ön ödeme olarak çiftçilerimize 10 milyon lira para geldi.

Karaman AK Parti İl Başkanı Ünlü, "AK Parti hükümeti olarak, çiftçilerimizin her zaman yanındayız. Son 13 yılda Karaman'a 544 milyon lira nakit hibe desteği verdik. Üretimden hasada, işlemeden satışa her aşamada üreticimizi destekledik. Mazot desteğini ilk kez biz başlattık, kimyevi gübre desteğini doğrudan çiftçimize ödedik. Prim destekleri, hayvancılık, tohum ve fidan, tarımsal sigorta, toprak analizi, kırsal kalkınma ve daha birçok destek ile üretimi teşvik ettik. Tarımsal kredilerde faizi düşürdük, tarımın birçok alanında üreticilerimize sıfır faizli kredi sağladık. Güvenilir gıda, arazi toplulaştırılması, tarım danışmanlığı, eğitim-yayım, AR-GE, zirai mücadele ve daha birçok alanda ürettiğimiz yenilikçi çözümlerle daha verimli bir zirai hayat inşa ettik. Yeni Türkiye Yolunda ikinci yarı başlıyor, onlar konuşa dursun, AK Parti olarak her zaman çiftçilerimizin yanında olacağız" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı