İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, vatandaşların güven içinde alışveriş yapabilmeleri için denetimlerini hızlandıran Karşıyaka Belediyesi, pazarcı esnafına broşürler dağıtarak uyardı.

Karşıyaka ilçesinde pazar yerlerini tek tek dolaşan belediye ekipleri, kaçak tezgah, etiket ve evrak kontrollerini yaparak, yasalara uygun olmayan tezgah ve satış noktalarını uyardı. Esnafın uyması gereken kuralları broşürlerle yazılı hale getiren ve tek tek dağıtan ekipler, kurallara uymayan tezgah sahiplerini de sözlü olarak uyardı. Esnafların gerekli evrakları inceleyen zabıta ekipleri, eksik belgelerin tamamlanması için 30 Haziran 2015 tarihine kadar süre tanıdı. Evraklarını belirtilen süre içinde tamamlamayan tezgah sahipleri için yasal işlem uygulanacağı belirtildi.

Kentte düzeni sağlamak ve vatandaşların hakkını korumak için çalıştıklarını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Zabıta ekiplerinin yaptığı çalışmalar tüketicilerin hak ve menfaatlerinin korunması noktasında çok önemli. Karşıyaka'daki tüm pazar yerlerinde titizlikle ve periyodik olarak denetimlerimiz sürecek. Uyarıları ve kuralları dikkate almayan esnaf için yasal tedbirleri almaya devam edeceğiz" dedi.

Karşıyaka’da Pazarcılara Etiket Ve Evrak Uyarısı

Karşıyaka’da Pazarcılara Etiket Ve Evrak Uyarısı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı