Geliştirdiği ürünleri tanıtmak amacıyla 2015 Intertraffic İstanbul Fuarı'na katılan Kayseri Ulaşım A.Ş standı büyük ilgi gördü.

27-29 Mayıs 2015 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde bu yıl 8.'si gerçekleştirilen fuar, altyapı, trafik yönetimi, yol güvenliği ve park sistemleri gibi alanlarda faaliyet gösteren 200 firmaya ev sahipliği yaptı.

85 ülkeden 5 binden fazla profesyonel ziyaretçiyi ağırlayan fuarda Kayseri Ulaşım A.Ş, geliştirmiş olduğu ürünleri tanıtma fırsatı buldu.

Bunlar arasında, "Armoni" adı verilen kavşak yönetim cihazı ve kablosuz manyetik akıllı ulaşım sensörü "Maus'un birlikte kullanıldığı sistemle kavşaklar daha akıllı ve dinamik hale getiriliyor.

Türkiye'de geliştirilen ilk ürün olma özelliğini taşıyan bu sistemle kavşaklarda bekleme süresi azaltılarak en az % 30 zaman tasarrufu sağlanıyor.

Kayseri'de üç kavşakta uygulanan bu mauslu kavşak yönetim sistemi kentin diğer noktalarındaki kavşaklarda da yaygınlaştırılacak.

Kayseri Ulaşım A.Ş'nin fuarda katılımcıların beğenisine sunduğu bir başka ürün de "Gesi" adlı Trafik Denetleme Sistemi oldu.

Kırmızı ışık, dönüş ve hız ihlalinin yanısıra plaka tanıma gibi konularda elektronik denetleme ve kayıt yapan bu sistem halen Kayseri'de 3 noktada kullanılıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü ile birlikte yürütülen çalışmalar tamamlandıktan sonra sistem yurt genelinde yaygınlaştırılacak.

Fuarda ayrıca akıllı ulaşım sistemleri kapsamında Ulaşım A.Ş tarafından geliştirilen ve Büyükşehir Belediyesinin işlettiği otoparklarda kullanılan otopark denetim sistemi de tanıtıldı.

KAYBİS DE TANITILDI

Kayseri Ulaşım A.Ş'nin tanıtımını yaptığı bir başka sistem de Bisiklet Paylaşım Sistemi oldu. 2010 yılından itibaren Türkiye'nin ilk bisiklet paylaşım sistemini yöneten Kayseri Ulaşım A.Ş, kendi geliştirmiş olduğu KayBis bisiklet paylaşım sistemini fuarda görücüye çıkardı.

Kayseri Ulaşım A.ş, Intertraffic Fuarı’nda

Kayseri Ulaşım A.ş, Intertraffic Fuarı’nda

Kayseri Ulaşım A.ş, Intertraffic Fuarı’nda

Kaynak: İhlas Haber Ajansı