Kepez Belediyesi ve Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin işbirliğiyle, ilçenin 28 mahallesinde kalp sağlığı taraması yapıldı. Taramanın sonucunda riskli görülen hastalar Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Kepez Belediyesi ve Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi işbirliğiyle ilçenin 28 mahallesinde ücretsiz olarak kalp sağlığı taraması yapıldı. Çoğunluğunu orta yaşın üzeri vatandaşların oluşturduğu sağlık taramasında 3 bin 875 kişiye ulaşıldı.

Hüsnü Karakaş Mahalle'si ile başlayan, 10 sağlık personelinin çalıştığı gezici sağlık TIR'ıyla, Yeşil Antalya Sanayi Sitesi, Akdeniz Sanayi Sitesi, Kepez, Kazım Karabekir, Altınova Menderes, Kızıllı Köyü, Düdenbaşı, Hüsnü Karakaş, Göçerler, Varsak Menderes, Göksu, Barış, Altınova Sinan, Sütçüler, Çankaya, Yeni Emek, Santral, Yeşilyurt, Duraliler, Yeni Doğan, Habibler, Teomanpaşa, Fevzi Çakmak, Baraj, Varsak Altıayak, Erenköy ve Varsak Karşıyaka olmak üzere 28 mahalleyi dolaştı.

Kalp Sağlığı taramasında vatandaşlar görevli doktorlar tarafından kalp sağlığı ve tedavi yöntemleri konusunda teorik olarak bilgilendirildi. Kalp sağlığı taraması kapsamında 3 bin 875 vatandaşın kolesterol, tansiyon, trigliserid ölçümü (kandaki yağ oranı), şeker ölçümü, Kalp Akım Grafiği (EKG) çekimi ve muayeneleri yapıldı. Gerekli görülen bin 141 hastaya ek olarak kan tahlili yapıldı.

HASTANEYE SEVK EDİLDİLER

Yapılan tetkikler, EKG ve muayene sonuçlarının değerlendirilmesinin sonucunda gerekli görülen bin 141 kişiye kan tahlili yapıldı. Alınan sonuçlar doğrultusunda 122 hasta randevuları oluşturularak Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yönlendirildi. Tarama sonuçlarını genel olarak iyi olduğunu ifade eden uzman doktorlar, riskli gördükleri hastaları Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sevk etti.

Kepez’de Sağlık Hizmetleri Deam Ediyor

Kepez’de Sağlık Hizmetleri Deam Ediyor

Kepez’de Sağlık Hizmetleri Deam Ediyor

Kepez’de Sağlık Hizmetleri Deam Ediyor

Kaynak: İhlas Haber Ajansı