Kahta Devlet Hastanesi'nde çalışan Sağlık-Sen üyeleri, Samsun'da görevi başında silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Op. Dr. Kamil Furtun için basın açıklaması yaparak protesto etti.

Kahta Devlet Hastanesi bahçesinde gerçekleşen basın açıklamasına Kahta Devlet Hastanesi idarecileri, Doktorlar ve hastane çalışanları da katıldı. Basın açıklamasını Sağlık- Sen Kahta Devlet Hastanesi çalışanları adına Abdullah Akkaş okudu.

Sağlık çalışanlarına uygulanan kötü muamele ve şiddeti kınadığını belirten Abdullah Akkaş, "Bugün burada, Samsun'da görev yapan arkadaşımız Dr. Kamil Furtun'nun öldürülmesi nedeniyle, Basın Açıklaması yapmak üzere toplanmış bulunuyoruz. Sağlık hizmeti sunan, şifaya vesile olan biz sağlık çalışanlarına uygulanan kötü muamele ve şiddeti kınıyoruz. Şiddeti toplum olarak hiçbir yerde mazur göremeyiz. Sağlık Çalışanlarına Şiddeti asla kabul etmiyoruz. Tek amacı sadece hastalarına yardım etmek ve hastalarını yaşatmak olan sağlık çalışanlarına yönelik kötü söz, kötü muamele ve şiddet uygulamasını toplum olarak elbirliği ile ortadan kaldırmamız gerekmektedir. Sağlık alanındaki şiddet yalnızca çalışanların değil, tüm toplumun ortak sorunu haline gelmiştir. Yaşananlar göstermektedir ki; Hekimler ve diğer sağlık çalışanlarına yapılan şiddet, verilen sağlık hizmetlerinde birçok önemli aksaklıklar ve olumsuzluklar ile birlikte bazen sağlık hizmetinin durmasına bile sebebiyet vermektedir.

Kamuoyunun bilmesini isterim ki; Hekimlere yönelik hakaret, kasten ve bilinçli yaralama, vücut dokunulmazlığına yönelik tehdit, cebir kapsamındaki suçlar şikâyete tabi olmayıp, kamu adına takip edilen suçlardır. Hekimlerden herhangi bir uygulamanın yapılıp yapılmamasını zor kullanarak sağlamaya çalışmak gibi suçlar cebir suçunu oluşturur. Yaşanan bu son derece üzüntü verici olay açıkça göstermektedir ki; çözüm güvenlik tedbirlerinin arttırılmasına yönelik değil, temel sorunların tek tek ele alınarak çözümüne bağlıdır. Sağlık sisteminden kaynaklanan sorunlar için Hekimin sorumlu tutulmaması gerektiğini tüm kamuoyunun bilmesini isterim. Bu gibi sorunlarda temel unsur, toplumun tüm kesimlerini sağlık hakkı ve hizmetine özgü hak ve sorumluluk kavramları konusunda doğru bilgilendirilmek olduğunu özellikle belirtmek isterim" dedi.

Kâhta’da Dr. Kamil Furtun’un Öldürülmesi Protesto Edildi

Kâhta’da Dr. Kamil Furtun’un Öldürülmesi Protesto Edildi

Kaynak: İhlas Haber Ajansı