Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan, Bayburt ve Erzurum arasında kış aylarında sürücülerin korkulu rüyası olan Kop Dağındaki tünelleri 2017 yılında trafiğe açmayı hedeflediklerini söyledi.

Yaptığı açıklamada 6 kilometre uzunluğunda ki tünellerde çalışmaların devam ettiğini, tünelin her iki ağzında kazı çalışmalarının yüzde 55'inin tamamlandığını beliren Turhan, "Kop dağı tünelini 2017 yılı başlarında trafiğe açmayı hedefliyoruz. Burası da Gümüşhanemizin, Bayburtumuzun, Erzurum'la olan bağlantısında önemli bir geçit. Özellikle kış aylarında ulaşımın sekteye, zaman zaman da kesintiye uğradığı geçitte Kop dağı tünelini hizmete almak suretiyle bu sıkıntıları ortadan kaldırmış olacağız" dedi.

Zigana ve Kop tünelleriyle birlikte ekiplerin kış aylarındaki kar mücadelesinde yaptığı maliyetleri de ortadan kaldırmış olacaklarını ifade eden Turhan, "Kop dağı geçidi mevcut kara yoluna göre yolu 5,5 kilometre kısaltacak. Burada da yüksek standartlı bir karayolu ulaşımı tesis etmiş olacağız. Bu yolların yapılması, bu altyapının gelişmesi, ulaşımın rahatlaması, bölgesel kalkınmaya ve gelişmeye ve bölgede üretilen her türlü tabi kaynağın ve bölgeye gelecek yatırımın ekonomiye kazandırılmasında önemli rol oynayacaktır" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı