Antalya'nın Korkuteli ilçesinde İmam Hatip Lisesi öğrencilerine uygulamalı cenaze yıkama ve kefenleme (gassalık) eğitimi verildi.

Korkuteli İmam Hatip Lisesi bahçesinde Antalya Büyükşehir Belediyesinin cenaze aracı içinde Öğretmenler Sait Özçelik ve Ferit Sarı, gassal nezaretinde cenazenin yıkanma ve kefenlemesini uygulamalı olarak anlatıldı..Ayrıca kız öğrencilere Uygulamasını da Büyükşehir Belediyesi Korkuteli Hizmet birimi Gassalı Olcay Tutulmaz verdi.

İmam Hatip Lisesi öğretmeni Sait Özçelik ve Farit Sarı, kurs süresince ölüm, yaşam, abdest, gusül, cenaze ile ilgili temel kavramlar, şehitlik, şehit cenazesi, cenazenin yıkanması, kefen, kefenleme, cenaze namazı, duaları, taşıma ve defin işleri, uygulamalı cenaze yıkama, kefen işlemleri ve diğer temel dini bilgiler hem teorik hem de maket ve gönüllü öğrenciler üzerinde uygulamalı gösterildi.

Kursta cenaze yıkamadan önce ve sonrası hakkında cenaze imamlarının yapmaları gerekenleri anlatan öğretmen Sait Özçelik, okuldan ve öğrencilerden böyle bir talep olduğu için çok mutlu olduklarını belirterek, "Anadolu İmam Hatip Lisesi son sınıf öğrencilerine gassallık eğitimi veriyoruz. Cenaze nasıl yıkanır, kefen nasıl kesilir, uygulamalı olarak gösterdik. Her Müslümanın bilmesi gereken bir konu. Buradaki kız öğrencilerimize cesaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Korkuteli’nde Öğrencilere Uygulamalı Gassallık Dersi

Korkuteli’nde Öğrencilere Uygulamalı Gassallık Dersi

Korkuteli’nde Öğrencilere Uygulamalı Gassallık Dersi

Kaynak: İhlas Haber Ajansı