Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Menderes idam edildi. Ama bu millet hiç yılmadı. Menderes'i idam edenler zannettiler ki uzun yıllar bu memlekette iktidarda kalacaklar. Neredeler şimdi. İsimleri bile yok" dedi.

Ordu'nun Fatsa ilçesinde 2002 ile 2015 yılları arasında Ak Partide görev almış üyeler ile kaynaşma yemeği düzenlendi. Düzenlenen yemeğe katılarak partililerle buluşan Başbakan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Adayı Numan Kurtulmuş, milletin çok zor dönemlerden geçtiğine dikkat çekerek, "O zamanlar partiler kapandı. Türkiye'de başbakanın altından zorla koltuklar alındı. İnsanlarla dalga geçildi. Ama hiç yılmadık. Hiç mücadeleden vazgeçmedik. Menderes idam edildi. Ama bu millet hiç yılmadı. Menderes'i idam edenler zannettiler ki uzun yıllar bu memlekette iktidarda kalacaklar. Neredeler şimdi. İsimleri bile yok. Adlarını kimse anmıyor. Kimse onları hatırlamıyor. 12 Eylül'ün darbecisi bu memlekette bir kişi bile "Allah rahmet eylesin" demeden gitti. Bir insan için ne hazin bir sondu. Allah hiç kimseyi böyle hazin bir sonla karşı karşıya bırakmasın" diye konuştu.

Kurtulmuş şöyle konuştu: "Şekil olarak başkalarına benzemeye çalıştılar. Çatalı sol ellerine, bıçağı sağ ellerine alıp sol elleriyle yemek yerlerse adam olacaklarını zannettiler. Öğle yemeğinde beyaz şarap, akşam yemeğinde kırmızı şarap içerlerse çok batılı olacaklarını zannettiler. Cumhuriyet balolarına katılırlarsa Türkiye'nin çok ileriye gideceklerini zannettiler. İyi de bu memlekette bir tane köprünüz var mı. Bu memlekette uçak uçurdunuz mu, bu memlekette sanayileşmeye müsaade ettiniz mi, bir tane fabrika kurdunuz mu, yollar yaptınız mı, trenleri getirdiniz mi? Bunların hiçbirini yapmadılar. Bunların hiçbirisiyle uğraşmadılar. Bunların Batı'dan anladıkları budur. Bunların ilerlemeden anladıkları budur. Bunlar hem milletin değerlerine karşıdırlar hem de Türkiye'nin ilerlemesine, gelişmesine karşıdırlar. Bunlar köprüyü de yaptırmazlar, bunlar üçüncü havalimanını da yaptırmazlar. Bunlar, ellerinde gelse 8 yıllık kesintisiz eğitimle, imam hatiplerin orta kısmını kapatacaklar."

Kurtulmuş: “Bu Millet Hiç Yılmadı”

Kurtulmuş: “Bu Millet Hiç Yılmadı”

Kurtulmuş: “Bu Millet Hiç Yılmadı”

Kaynak: İhlas Haber Ajansı