Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 7 Haziran seçimleri öncesi yapılan kamuoyu araştırmalarını işaret ederek, "CHP'li, MHP'li, AK Parti'li ve diğer partilerden Türkiye seçmeninin sadece ve sadece yüzde 22'si "koalisyon olsun" diyor" dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Adayı Numan Kurtulmuş, 7 Haziran seçimleri öncesi çalışmalarını Ordu'nun Perşembe ilçesinde sürdürdü. Perşembe Cumhuriyet Meydanı'nda coşkulu bir kalabalığı seslenen Kurtulmuş'un hedefinde muhalefet partileri vardı. 7 Haziran seçimleri öncesi yapılan kamuoyu araştırmalarına değinen Kurtulmuş, koalisyon ihtimalinin az olduğunu ve AK Parti'nin tek başına iktidar olmasını isteyenlerin sayısının fazla olduğunu belirtti.

"OLMAYACAK BİR SENARYO İLE YOLA ÇIKTILAR"

Koalisyon düşüncesini ortaya atanların planlarının tutmayacağını belirten Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Olmayacak bir senaryo ile yola çıktılar, kılavuz okyanus medyası, kılavuz Pensilvanya, kılavuz deniz aşırı, kılavuz Avrupa'daki fikirler, bazı şer odakları, kılavuz dünyanın bir takım karanlık odakları. Biliyorlar ki AK Parti tek başına iktidara geliyor. Biliyorlar ki Türkiye yeniden büyük güçlü Türkiye olma istikametinde hızlı yoluna devam edecek, 7 Haziran'dan sonra da bu milletin önüne kesebilecek başka hiçbir şey yok" diye konuştu.

"TÜRKİYE'NİN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU AK PARTİ DİYOR"

7 Haziran seçimleri öncesi yapılan kamuoyu araştırmalarına göre seçmeninin koalisyon istemediğine dikkat çeken Kurtulmuş, "Elimde iki gün önce bitmiş bir kamuoyu araştırması var. Seçim yasağı sebebi ile partilerin oylarını söylemeyeceğim. Okyanus medyası, kendine merkez medya diyen medya, bir takım odaklar, bir takım şer cepheleri hepsi koro halinde koalisyon koalisyon diyorlar. Ne güzel koalisyon olacak diyorlar. Hatta can simidi olarak sarıldıkları HDP'nin Genel Başkanı'na öylesine imaj yapan şeyler yapıyorlar ki, televizyon ekranlarında saz çalıyor, menemen yapıyor, kahvaltı hazırlıyor. CHP'li, MHP'li, Ak Partili ve diğer partilerden Türkiye seçmeninin sadece ve sadece yüzde 22'si koalisyon olsun diyor. Geri kalanı tek parti Türkiye'yi yönetsin diyor. CHP'li arkadaşımız CHP'ye oy veriyor ancak Türkiye'de koalisyon olmasın diyor. MHP'ye oy verecek Türkiye'de koalisyon olmasın diyor. Dedikleri ise tek parti güçlü bir şekilde ülkeyi yönetsin diyorlar. O tek parti hangi parti olsun dediğimizde halkın büyük çoğunluğu AK Parti olsun diyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı