Türkiye'de sadece Samsun'da kümelenen tıbbi cihaz ve medikal el aletleri sektörü Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı'nın merceği altına girdi.

Sektörü incelemek için ajanstan gelen heyet Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Salih Zeki Murzioğlu'nu da ziyaret ederek, görüş alışverişinde bulundu.

Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı'ndan bir grup heyet, tıbbi cihaz ve medikal el aletleri sektörünü daha yakından tanımak amacıyla inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Samsun'a geldi. Heyette yer alan Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkan Yardımcısı Mustafa Rumeli, Kamu-Özel Sektör İş Birliği Daire Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu ve Proje Direktörleri Ali Kamil Özmen, Samet Akyüz ve Mustafa Erdönmez, sektör ile ilgili görüş alışverişinde bulunmak üzere Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Salih Zeki Murzioğlu'nu da ziyaret etti.

MEDİKAL KÜMELENME AJANSIN DİKKATİNİ ÇEKTİ

Ziyarette konuşan Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkan Yardımcısı Mustafa Rumeli, medikal kümelenme konusunun kendilerinin dikkatini çeken gir oluşum olduğunu belirterek, "Oldukça önemli olan bu sektörde Samsun'da büyük potansiyel görüyoruz. Samsun'da bu konuda oldukça ilgili. Bölgesel kalkınmayı stratejik bir yaklaşımla buluşturup hedefe varmaya çalışıyorlar. Biz bu yapıyı daha iyi anlamak için buradayız. Medikal kümelenmenin hedefi, potansiyeli nedir, biz nasıl işbirliği yapılabiliriz ve nasıl koordinasyon halinde kalabiliriz gibi konularda yapıyı yakın tanımak istiyoruz. Bu konuda ilgililerle görüşeceğiz. Samsun'u birçok ilimizle kıyasladığımız zaman avantajları olan bir kentimiz. Zaten gelişmişliği de bunu gösteriyor. Samsun'un her zaman gelişimin önü açık. OKA ile de yakın işbirliğimiz var. Medikal kümelenme konusunda da Samsun'un iyi bir yol kat edeceğini düşünüyoruz" dedi.

TÜRKİYE'DE MEDİKAL SEKTÖRÜ SAMSUN'DA

Ekonomik döngüde işletmelerin varlığını sürdürebilmesi için kümelenme modelinin önemine dikkati çeken Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Salih Zeki Murzioğlu, "Ekonomilerin giderek birbirleriyle entegre olmasıyla yenilenen ticaret trendleri, kümelenme kavramının ön plana çıkmasına neden oluyor. Kümelenme, işletmelerin mevcut ticari çarkta kaybolup gitmemesini sağlayan bir çalışma modeli. Medikal sektöründe dünyada bilindiği gibi Almanya, Hindistan ve Türkiye ön planda. Türkiye'de de medikal sektörü Samsun'da oluşmuş durumda. Samsun'da oldukça önemli ve dünyada stratejik sektör olan sağlık ekipmanlarının uluslararası rekabet edebilirliğini güçlendirebilmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bafra Organize Sanayi Bölgesi'nin bir etabını medikal sektörünün kümelenmesi adına bir yer ayırdık. Burası sadece Samsun adına değil ülkemiz adına da önemli bir kümelenme merkezi olacak" diye konuştu.

MURZİOĞLU: "MEDİKAL SEKTÖRÜNE DESTEK VERİYORUZ"

Tıbbi cihaz ve medikal el aletleri sektörünün Samsun ve Türkiye için önemine işaret eden Başkan Murzioğlu, "Medikal sektöründe gerçekten işini çok iyi yapan arkadaşlarımız var. Sadece ülkemizde değil, dünyada çok iyi tanınan bu sektörde arkadaşlarımız var. Biz de oda olarak medikal kümelenmeye daima destek veriyoruz. Sizin de bildiğiniz gibi Ekonomi Bakanlığı kümelenmede beş tane şehri pilot bölge olarak seçti. Bunlardan birisi de Samsun. Biz kümelenme konusunda ilk sıraya medikal sektörünü koyduk. Medikalcilerimizi Ekonomi Bakanlığımızın ve odamızın desteğiyle iki kere Almanya olmak üzere, Cezayir ve İtalya'da düzenlenen fuarlara götürerek ürünlerini sergiletip, tanıttırma imkanı sağladık. Tıbbi cihaz ve medikal el aletleri büyümeye elverişli bir sektör. İnşallah Bafra OSB'de kümelenmeyle birlikte Türkiye'de ve dünyada daha önemli bir yere sahip olacaklar. Bu sektörden umudumuz var ve biz de oda olarak her zaman gereken desteği vermeye gayret gösteriyoruz" şeklinde konuştu.

Medikal Sektörü Ajansın Merceği Altında

Medikal Sektörü Ajansın Merceği Altında

Kaynak: İhlas Haber Ajansı