Karapazar Köyü'nde seçim koordinasyon merkezi açılışına katılan ve Beylikova ilçesinde vatandaşlarla buluşan CHP PM Üyesi ve birinci sıra milletvekili adayı Prof. Dr. Gaye Usluer, halkın sorunlarını dinledi ve onlara çiçek dağıttı, gelecek için umut verdi.

Milletvekili Adayı Prof. Dr. Usluer, Karapazar Köyü'nde konuşurken elektrikler kesildi, Usluer konuşmasına gaz lambası ışığında devam etti. Prof. Dr. Gaye Usluer konuşmasında "Çok güzel bir köyünüz var, kendimi Antalya'ya giriyormuş gibi hissettim, ama girerken bir baktım; sağlık ocağı var doktoru, hemşiresi yok, okul binası var ama öğretmen yok. Şimdi elektrikler kesik, gaz lambası ışığında, sobayla ısıtılan öğretmensiz okulda Türkiye'yi konuşuyoruz. Sağlık ocağı olan ama doktoru, hemşiresi, ebesi olmayan köylerimiz, taşımalı eğitime kurban edilen öğrencilerimiz, 3 çocuğunu servisle Eskişehir'e okumaya gönderen, servis parası ödemekten yorulan babanın isyanı, çocukları en yakındaki okula 45 dakikada giden, 45 dakikada dönen annenin kızgınlığı. Köylü üretemiyor, köyler boşalıyor, iş yok, güvence yok, huzur, demokrasi, eşitlik, adalet yok. İşte size Yeni Türkiye" dedi.

BAĞIRAN, ÖFKELİ BİR ADAM

Prof. Dr. Gaye Usluer, "Yeni Türkiye dediklerinde aklımıza bağıran, öfkeli bir adam, 17-25 Aralık yolsuzlukları geliyor. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiç bir dönemde bu kadar rüşvet bu kadar talan, bu kadar vakıf adı altında yolsuzluk ve bu kadar devlet adamı niteliğinde olan kişilerin ve onların çocuklarının şaibe altında kaldığı, ama mahkemelere çıkarılmadığı bir dönem daha olmamıştır. Bu dönem demokrasinin askıya alındığı, seçim ve sandık dışında demokrasinin hiçbir kuralının işlemediği bir dönem olmuştur" dedi.

HAKÇA BÖLÜŞELİM

Milletvekili adayı Prof Dr. Usluer, "En büyük sıkıntımız mazot, çalışıyoruz çalışıyoruz ama elimizde hiç para kalmıyor, çiftçiler gitti, ama işsizlikten değil, para kazanamamaktan gitti. Eskiden insanların 2-3 ineği vardı geçiniyordu. Şimdi ise geçim yok. Çocukluğumuzda 9 nüfustuk babamın evinde varlık içindeydik, şimdi bir eşime bakamıyorum, emekliyim geçinemiyoruz. Emekli olduğum için hayvan desteği de vermiyorlar. Otuz koyun verin bana, ben de üretime katkı sağlayayım, biz hakça bölüşümden yanayız. Artık iktidardan söz değil, icraat bekliyoruz, bu sıkıntıların sona ermesini istiyoruz" dedi.

"ÇÖZÜM ELİNİZDE"

Sorunların çözümünün vatandaşların elinde olduğunu belirten Milletvekili Adayı Prof. Dr. Usluer,"Türkiye'yi nasıl değiştireceğiz sandıkta değiştireceğiz, sandıktan çıkan milli iradedir, ama bu size emanettir, bu irade onları nasıl sandıktan çıkardıysa aynı milli irade yine onları sandığa geri gönderir" diye konuştu.

Ülkenin ortak sorununun ise; içinde bulunulan ekonomik darboğaz olduğunu vurgulayan Milletvekili Adayı Prof. Dr. Usluer şunları kaydetti:

"Ekonomi aşağıya doğru gidiyor, asgari ücret 949 lira, açlık sınırı bin 348 lira bu tüm asgari ücret alanların açlık sınır altında yaşadığı anlamına geliyor. 6 milyon asgari ücretli, 11 milyon emekli var Türkiye'de ve bunun 8 milyonu da bin liranın altında maaş alıyor, yani onlar da açlık sınırının altında. Biz asgari ücreti, emekli maaşını bin 500 lira yapacağız dediğimizde bize kaynak sordular. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'nin, dünyanın 20 büyük ekonomisi arasında olduğunu söylüyorsa bu kadar büyük ekonominin vatandaşına ayıracak kaynağı da parası da var. Önemli olan bu kaynağı nereye aktaracağınızdır. Hortumu havuza değil, insana döndüreceğiz."

"BAŞKA BİR TÜRKİYE MÜMKÜN"

7 Haziran genel seçimlerinin tarihi bir gün olduğunu belirten CHP Milletvekili Adayı Prof. Dr. Usluer Cumhurbaşkanının seçim süresince yaptığı mitinglere de değindi: "Sayın Cumhurbaşkanı Cumhurbaşkanlığı makamına çıkarken tarafsız olacağına dair yemin etti. Yani siyaset yapmayacağına. Sayın Cumhurbaşkanı şehir şehir geziyor. "Ben elbette dolaşacağım, çünkü ben Cumhur'un başıyım" diyor, evet seni Cumhur seçti, ama o seni tarafsız olman için seçti. Açıkça AKP propagandası yapıyor. "

Vatandaşlara 7 Haziran tarihinde önemli görevler düştüğünü dile getiren Milletvekili Adayı Prof. Dr. Gaye Usluer, sözlerini şöyle sürdürdü:

"En önemli görevimiz; sandığa gidip oy kullanmak. Yani vatandaşlık görevimizi yapmak. Daha önce de başka partilere oy vermiş olabilirsiniz, ancak 12 yıllık iktidarın verdikleri sözleri tutmadıklarını gördük, yetkiyi geri almak yine vatandaşın elinde. Ben size söz veriyorum, söylediklerimizin hepsini yapacağız. Asla ve asla bize oy versin vermesin, kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Herkesin bizim vatandaşımız olarak başımızın üstünde yeri var. Tüm vatandaşlar bu ülkede refah içinde huzur içinde yaşamını sürdürecek. 7 Haziran'da birlikte değiştireceğiz. Başka bir Türkiye mümkün."

Milletvekili Adayları Köy Ziyaretlerini Sürdürüyor

Milletvekili Adayları Köy Ziyaretlerini Sürdürüyor

Milletvekili Adayları Köy Ziyaretlerini Sürdürüyor

Milletvekili Adayları Köy Ziyaretlerini Sürdürüyor

Milletvekili Adayları Köy Ziyaretlerini Sürdürüyor

Kaynak: İhlas Haber Ajansı