Silifke Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Doğan ve mahalle muhtarları Belediye Başkanı Mustafa Turgut'u makamında ziyaret edip, mahallelerine yapılacaklar hizmetler konusunda desteğini istediler.

Muhtarlar adına konuşan Doğan, "Mahalle muhtarları olarak sizlerden mahallelerimize destek bekliyor ve sorunlarımıza çare bulmanızı istiyoruz. Şuana kadar hizmet gören mahallede de oldu, hiçbir çalışma yapılmayan da. Özellikle yaz aylarının gelmesiyle köyden mahalleye dönüşen yerlerde nüfus artışı yaşıyoruz. Mahalle içi yollarımızın bakıma ihtiyacı var. Bir çok mahallenin çöp konteynırı ya yok ya da yetersiz. Mahalleler olarak karmaşa içindeyiz. Büyükşehir Belediyesine gidiyoruz, Silifke Belediyesi yapacak diyorlar. Silifke Belediyesine geliyoruz, bizim sorumluluk alanımızda değil diyorlar. Burada bulunan hiçbir muhtar kendisi için bir şey istemiyor, herkes mahallesine daha iyi hizmetler sunabilmek için uğraş veriyor. Sizlerin de bizleri destekleyeceğinize inanıyoruz" dedi.

Ziyaretlerinden dolayı mutlu olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Mustafa Turgut, "Silifke Belediyesi olarak, kamunun bize emanet ettiği parayı eşit olarak dağıtmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda her mahallemize eşit davranıyoruz" dedi.

Asfaltlama çalışmasının önümüzdeki hafta başlayacağının müjdesini veren Başkan Turgut, "Merkez ve köyden mahalleye dönüşen yerlerimizi program dahilinde önümüzdeki haftadan itibaren asfaltlamaya başlayacağız. Özellikle ihale yöntemiyle asfalt alımı çok pahalıya geldiği için hammadde alıp asfalt yapacağız. Böylelikle asfaltı daha ucuza mal edip, daha fazla alanı asfaltlamaya çalışacağız" diye konuştu.

Sizden gelen taleplerin hepsi ayrı ayrı değerlendirilecek diyen Turgut, şunları kaydetti:

"İmkanlarımız dahilinde yapılması gereken her şey yapılacaktır. Güzel bir Silifke kültür haftasını geride bıraktık. Şuan da Atakent sahilinde çalışıyoruz. Atakent sahilinde vatandaşlarımıza ücretsiz şezlon imkanı sağlayacağız. Artık bu halk kendi memleketinde denize girmek için para ödemek zorunda kalmayacak. Ayrıca mahallelerimizin çöp konteynırı eksikleri tespit edilip yeni konteynırlar konulacak. Buna ek olarak da 2 adet yeni çöp arabası alıyoruz. Bu araçlarda sizlerin çöplerini daha programlı bir biçimde toplayacak. Silifke Belediyesi eskiden 14 mahalleye bakıyordu ama şuan 88 mahallemize ve geniş bir alana hizmet vermeye çalışıyoruz. İşlerin hepsine birden çare olmamız mümkün değil tabiî ki ama yapacağımız proje ve öncelik sıralarına göre herkese hizmet götüreceğiz" dedi.

Muhtarlardan Belediye Başkanı Turgut’a Ziyaret

Muhtarlardan Belediye Başkanı Turgut’a Ziyaret

Kaynak: İhlas Haber Ajansı