Mısır'ın devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için verilen idam kararına tepki gösteren bir grup STK temsilcisi, idam sehpası yakarak karara tepki gösterdi.

Geçtiğimiz günlerde idam cezasına çarptırılan Mısır'ın devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye Türkiye'den destekler sürüyor. Bayrampaşa'da toplanan bir grup STK temsilcisi, karara tepki göstererek idam sehpası yaktı. Namazgah Alanı'nda toplanan grup, Muhammed Mursi pankartları açarak, darbeciler aleyhinde sloganlar attı. Gazeteci-Yazar Abdurrahman Dilipak, darbe sürecini Mısır'da takip eden TRT Kahire Muhabiri Mehmet Akif Ersoy ve Mısır'daki iç savaş sırasında Rabia Meydanı'nda hayatını kaybeden Esma Biltaci'nın ağabeyi Ammah Biltaci de eyleme katıldı. Darbe sürecinde Mısır'da yaşananları anlatan TRT Muhabiri Mehmet Akif Ersoy, "Bizim televizyonculukta ciddi problemlerimizden bir tanesi bütün olayları sizlerle paylaşırken, rakamların ve olayların artık istatistiğe dönüşmeye başladığı bir halden söz ettik sizlere. "Bugün şu kadar adam öldü, bu kadar insan tutuklandı, şu televizyon kanalları kapatıldı, tanklar şu bölgeye girdi" diye anlattık. Halbuki her insanın bir hikayesi vardı, hepsinin yaşama tutunduğu bir yer vardı ama bunları çok paylaşamadık, bizler de çok eksik kaldık" şeklinde konuştu.

"YOLUMUZDA YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Mısır'daki direnişin sembollerinden biri olan Esma Biltaci'nin ağabeyi Ammar Biltaci ise, "Rabia şehitlerini unutmadık ve unutmayacağız. Mısır'daki tutuklu kardeşlerimizden sizlere en içten selamlar getirdim. Mısır'ın her tarafındaki hapishanelerde devrimden sonra 40 binden fazla tutuklu bulunuyor. Babam, kardeşim ve birçok arkadaşım da tutuklu vaziyetteler. Tutuklanma sebepleri de zalim inkılaba karşı durmalarıdır. Bizler size şunu söz veriyoruz; yolumuzda yürümeye devam edeceğiz, ta ki bu zalim inkılapçıları yerinden edene kadar" dedi.

"SİSİ CUNTASININ ARKASINDA NETENYAHU VAR"

Ünlü Gazeteci-Yazar Abdurrahman Dilipak, "Mısır'daki Sisi cuntasının arkasında Netenyahu var, dünya derin devleti var. İşin ilginç yanı bugünkü Suudi yönetimi değil ama bundan öncekiler, kimi Arap rejimleri Sisi'yi paraya boğdular. Çünkü kendi geleceklerinden korkuyorlar. Düşünsenize aynı din, aynı dil, tarih, kültür ve coğrafyaya sahip olan 22 tane Arap devleti var. Bunları birbirinden ayıran ne? Bunlar arasındaki sınırlar İngilizler ve Fransızlar tarafından cetvelle çizildi. Gerçek sınırlar değil bunlar. Bu rejimleri Arap halkı kendisi seçmedi. Bu iktidarlar Arap halklarının meşru temsilcileri değil. Bu sınırlar bu halkların adeta bir hapishanesi. İktidar diye o ülkelerin başına geçirilenler dün İngilizlerle, Fransızlarla iş birliği yapıp Osmanlı'ya ihanet eden Arap çetelerinin çocukları. Arap halkının meşru temsilcisi değil onlar" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı