Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreter Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) ile Konya Şoförler ve Otomobilciler Odasını ziyaret etti.

MHP İl Başkanı Murat Çiçek ve partililerin de eşlik ettiği ziyarette KONESOB Başkanı Ali Osman Karamercan ile görüşen 1. sıra milletvekili adayı Mustafa Kalaycı, oda çalışmaları hakkında bilgi aldı. Başkan Karamercan, Mustafa Kalaycı'ya ziyaretinde esnafın sorunlarını anlatan bir dosya verdi.

Seçim beyannamesinde yer alan esnafa yönelik vaatleri hatırlatan Kalaycı, yeni iş yeri açan esnafa 5 yıl vergi ve prim avantajı sağlanacağını kaydetti. Kalaycı, "Esnaf ve sanatkar kesimi güçlendirilerek faaliyetlerine dinamizm kazandırılacak. Meslek standartları geliştirilecek, esnafa ihtisas kimliği kazandırılacak ve mensubiyet bilinci oluşturulacak. Sadece esnaf ve sanatkara özgü destek programı uygulamaya konulacak. Esnaf ve sanatkarın uygun krediye ve dış pazara erişimi kolaylaştırılacak. Esnaf ve sanatkarın krediye erişimini engelleyen teminat sorunu tamamen ortadan kaldırılacak. Esnaf ve sanatkarlarımızın ürettikleri malların dış pazarlarda tanıtılması ve fuarlara katılmaları için özel teşvik sistemleri geliştirilecek. AVM yasası esnafın haklarını koruyacak şekilde yeniden düzenlenecek. Çıraklık eğitimi ve mesleki eğitimi özendiren özel destekler uygulanacak. Her kesimin rahatlıkla ulaşabileceği yerlerde AHİKENT merkezleri açılacak, bireylerin becerileri doğrultusunda iş edinmelerine ve kendi işlerini gerçekleştirmelerine imkân verecek destek sağlanacak. Yeni işyeri açan esnafa beş yıl süreyle vergi ve prim avantajı sağlanacak. Esnafın, gelirinin vergilendirilmesinde asgari geçim indirimi uygulanacak" dedi.

"ESNAFA VERGİSİZ AKARYAKIT VERİLECEK"

Konya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Kemal Can'ı da makamında ziyaret eden MHP Milletvekili Adayı Mustafa Kalaycı, partilerinin iktidarında şoför esnafının yenilemek için alacağı ticari araçtan vergi alınmayacağını ifade etti. Kalaycı, "Kamyon, otobüs, dolmuş ve taksi şoförlerine yıpranma payı verilecek. Yük ve yolcu taşımacılığı yapan esnafımıza vergisiz akaryakıt verilecek. Şehir içi taşıma sektöründe bulunan esnaf ve sanatkârların elektrikli araç kullanmaları için bir destek programı uygulamaya konulacak. Yetki belgeleriyle ilgili uygulamalar ve ücretler yeniden düzenlenecek. Kamyon ve otobüslere takoğraf takılması uygulamasındaki sorunlar giderilecek. Korsan taşımacılığa fırsat verilmeyecek, denetim etkinleştirilecek. Esnaf ve sanatkârların geçmiş hizmetlerine borçlanma hakkı verilecek. Esnaf ve sanatkârlarımızın hastalık ve ayakta tedavi süresinde geçici iş göremezlik ödeneği alabilmeleri konusunda düzenleme yapılacak. Esnaf ve sanatkarın emekli aylıklarından sosyal güvenlik destek primi kesilmeyecek" diye konuştu.

Mustafa Kalaycı’dan Esnaf Odalarına Ziyaret

Mustafa Kalaycı’dan Esnaf Odalarına Ziyaret

Kaynak: İhlas Haber Ajansı