Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin "Spor Kenti Bursa" hedefiyle çocukları ve gençleri spora teşvik etmek için İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediği "Okul Sporları Şenliği', Mustafakemalpaşa'da içerisinde kutlandı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen okul sporları şenliği, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait Mustafakemalpaşa Spor Salonu'nda gerçekleşti. Yapılan şenliklere 1400 öğrenci katıldı. Büyükşehir Belediyesi Bandosu'nun marşlarıyla renklenen şenliğin açılışında, halk oyunları ekibi Bursa yöresine ait oyunları sergiledi, Kaplan Spor Kulübü sporcuları da nefes kesen bir karate gösterisi yaptı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, öğrencilerin sosyal yaşamında sporun önemine dikkati çekerek, "Bursa'da sporcu nesiller yetiştirmeyi hedefliyoruz. Gençlerimizin, çocuklarımızın spora teşvik edilmeleri, boş zamanlarını spor yaparak değerlendirmeleri çok önemli. Bu nedenle Bursa'nın her ilçesinde, spor faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bugün de Mustafakemalpaşa'dayız. Geleceğimizi sağlıklı ve sporcu nesillere emanet etmeyi istiyoruz" dedi.

Başkan Altepe, okul sporları şenliğinin daha önce Harmancık, Gemlik, Orhangazi, İznik, Yenişehir, Osmangazi, Mudanya, Gürsu, Kestel ve Karacabey'de de büyük ilgi gördüğünü vurguladı. Başkan Altepe, gençlerin iyi yetişmesinin Türkiye ve Bursa için önemli olduğunu da sözlerine ekledi. Spor şenlikleri sayesinde yüz binlerce genci sporla buluşturduklarını belirten Başkan Altepe, "Gençlerimizin sağlıklı bir nesil olarak yetişmesi en büyük hedefimizdir. Sağlıklı, sporcu, birikimli bir gençliğin yetişmesi hayati önem taşıyor. Gençlerimiz geleceğimizin teminatıdır. Bu konuda elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz" dedi.

AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı ile Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan'ın da izlediği şenlikte konuşan Mustafakemalpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Efe, gençlerin geleceğine yatırım yapan ve spor faaliyetleriyle de eğitime büyük destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye gençlere ve ilçeye hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

Programda Mustafakemalpaşa 14 Eylül İlkokulu Öğrencisi Irmak Coşkun, ilçede yapılan yarışmada birinci olduğu "Başkana Mektup" adlı mektubu okudu; eğitime, spora ve geleceğe katkılarından dolayı Başkan Altepe'ye teşekkür etti. Mustafakemalpaşalı öğrencilerin Başkan Altepe ve protokol üyelerine çiçek verdiği program, coşkulu görüntülere sahne oldu. Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Karizma Şov Grubu'nun özel basketbol gösterisi izleyenlerin nefeslerini kesti. Fiziksel aktivite parkurunda öğrenciler arasında yapılan yarışmalara katılanlara madalyaları ve spor eşyaları verildi.

Recep Altepe, aynı zamanda Mustafakemalpaşa İlçesi'nde birçok etkinliğe de katıldı. Uğur Böceği Kültür Merkezi bünyesinde düzenlenen festivale katılan Başkan Altepe, açılış töreninin ardından kültür merkezindeki kurslarda üretilen el emeği göz nuru ürünlerin sergilerini ilgiyle gezdi. Başkan Altepe, Mustafakemalpaşa ilçesinde yaşayan esnaf, sanayici, ticaret odası temsilcileri ve vatandaşlarla da Mustafakemalpaşa Öğretmen Evi'nde düzenlenen yemekte bir araya geldi. Başkan Altepe, Bursa'nın ve Türkiye'nin son yıllarda yaşadığı değişim ve gelişime işaret ederek, Büyükşehir Belediyesi'nin güçlü bir yerel yönetim kadrosu olduğunu vurguladı, Büyükşehir hizmetlerinin de tüm Bursa'nın değerini arttırdığını belirtti.

Mustafakemalpaşa’da Spor Şöleni

Mustafakemalpaşa’da Spor Şöleni

Mustafakemalpaşa’da Spor Şöleni

Mustafakemalpaşa’da Spor Şöleni

Kaynak: İhlas Haber Ajansı