Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı Başkanı ve Kocaeli Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Psikiyatri Ana Bilim Dalı Ruhsal Travma Yüksek Lisans Programı Yöneticisi Prof. Dr. Ahmet Tamer Aker, Aile ve Sosyal Politikalar Kilis İl Müdürlüğü bünyesinde çalışan psikolog, sosyolog, sosyal çalışmacı ve öğretmenlere "Ruhsal Travma ve Afetler" konulu bir sunum yaptı.

Prof. Dr. Tamer Akel'in, Öncüpınar ve Elbeyli kamplarında kalan Suriye uyruklu misafirlere psiko sosyal destek sağlayan meslek elemanlarının daha verimli çalışmaları için planladığı sunuma, Aile ve Sosyal Politikalar Kilis İl Müdürü Mahmut Kaçarlar, müdürlüğümüzdeki diğer meslek elemanları, kuruluş müdürler de katıldı.

Sosyal Hizmet Merkezi konferans salonunda gerçekleştirilen sunumda, katılımcılara şu konu başlıkları hakkında detaylı bilgiler sunuldu:Ruhsal travma ve afet kavramı, ruhsal travma ile ilişkili hastalıklar, hastalıkların ortaya çıkmasını kolaylaştıran etkenler, hastalıkları açıklayan kuramlar, ruhsal travma ve ilişkili sorunları değerlendirme, yardım ve tedavi yaklaşımları, sağlık çalışanları ve ruhsal travma.

PROF. DR. AHMET TAMER AKEL KİMDİR?

1966 Konya'da doğdu. Konya Anadolu Lisesinden mezun olduktan sonra Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tıp eğitimine başladı. 1991 yılında fakülteyi bitirdi. Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) sonucunda Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinde psikiyatri uzmanlık eğitimine başladı. 1996 yılında psikiyatri uzmanı, 2000 yılında ise psikiyatri doçenti unvanlarını aldı. 2002 yılında meslekteki ikinci görev yeri olan Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalına geçti. 2003-2006 yılları arasında üniversitenin Sağlık Bilimleri Enstitüsü Halk Sağlığı Yüksek Lisans Programı'nı tamamladı. 2006 yılında psikiyatri profesörü oldu. Halen aynı üniversitede Psikiyatri Ana Bilim Dalı Başkanlığı ile yine Kocaeli Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Psikiyatri AD Ruhsal Travma Yüksek Lisans Programı'nın yöneticiliğini yapmakta. Türkiye Psikiyatri Derneği ve Afetlerde Psikososyal Hizmetler Birliğinin kurucu üyesidir.

Prof. Dr. Akel’den Psiko Sosyal Destek Sunumu

Prof. Dr. Akel’den Psiko Sosyal Destek Sunumu

Prof. Dr. Akel’den Psiko Sosyal Destek Sunumu

Kaynak: İhlas Haber Ajansı