AK Parti Karaman Milletvekili Adayı Recep Konuk, AK Parti olarak hem yoklukla hem yasaklarla mücadeleden asla taviz vermediklerini ifade etti.

Seçime sayılı günler kala çalışmalarına hız veren AK Partili adaylar Recep Konuk ve Recep Şeker, köy ve esnaf ziyaretleri, resmi kurum ziyaretleri ve mahalle toplantıları kapsamında Karamanlılarla buluşmaya devam ediyor. Yaptığı konuşmalarda muhalefet partilerini sert bir dille eleştiren Recep Konuk, "Hepsinin ortak hedefi AK Parti karşıtı olmak, AK Parti'nin karşısında durmak" dedi.

Karaman'da partilerine ve kendilerine desteğin çığ gibi büyüdüğünü ifade eden Recep Konuk ve Recep Şeker, bir taraftan merkeze bağlı köyler dahil Ermenek, Başyayla, Sarıveliler, Ayrancı ve Kazımkarabekir ilçelerinde belde ve köylerde vatandaşlarla buluşurken diğer taraftan da esnaf ve resmi kurumları ziyaret ediyor.

MUHALEFETE ELEŞTİRİ

AK Parti'nin kalkınmanın partisi olduğunu ifade eden Recep Konuk yaptığı konuşmalarda muhalefet partilerini de sert bir dille eleştirdi. Konuk, "AK Parti büyümenin, din ve vicdan hürriyetinin partisidir. AK Parti zenginliğin ve refahın partisidir. AK Parti hoşgörü ve şefkatin, kudretli ve güçlü Türkiye iddiasının partisidir. AK Parti mazluma uzanan el, kimsesizlerin kimsesidir. Diğerleri baskının, zulmün, yokluğun, kavganın, yasakların partileridir. Onları bir araya getiren bir arada tutan ortak payda o yasaklar ve millet ekseriyetinin hayat tarzına besledikleri kindir. Bunlardan hiç birinin bir diğerini eleştirdiğini duyanınız göreniniz var mı? Yok. Hepsinin ortak hedefi ne? AK Parti karşıtı olmak, AK Parti'nin karşısında durmak. Millete söyledikleri başka bir şey var mı? O da yok. Bütün programları, bütün söylemleri, seçim beyannamelerinin ortak özelliği AK Parti gitsin demekten ibaret. Oy pusulasında toplam 20 amblem ve 20 parti ismi göreceksiniz ancak oy pusulasının aslı iki partiden ibarettir, AK Parti ve diğerleri" ifadelerini kullandı.

Orhan Veli Kanık'ın "Vatan İçin" şiirindeki" neler yapmadık şu vatan için! Kimimiz öldük, kimimiz nutuk söyledik" dizelerinden alıntı yapan Recep Konuk, "Biz nutuk atanlardan değiliz. Nutuk milliyetçisi de değiliz. Bir partinin, bir siyasi heyetin vatan sevgisinin ölçütü millet için yaptıklarıdır. Ne yaptın vatan için soruyorum. Varsa yaptığın say. Ben seviyorum demek yetmez, ne yaptın onu söyle. Nutuk karın doyurmuyor, bu ülkeyi büyütecek ne yaptın. Vatanı seviyordun ama doları bir gecede iki katından fazla arttırdın. Vatanı seviyordun ama bütün askeri ihaleleri orta doğunun iltimaslı bir ülkesine verdin. Vatanı seviyordun ama ne ihracatı arttırdın ne yol yaptın, ne hastane yaptın. Vatanın bağına bahçesine sevgi nutukları atmak her kişinin harcı, vatanı mamur hale getirip herkesin sevmesini sağlamak o da er kişinin harcı. Ben eskiyi hatırlatmayı sevmem. Eskiden şu vardı bu vardı, şu yoktu bu yoktu demeyi de sevmem. Başörtüsü zulmünü hatırlatmayı, başı örtülü ya da açık hastane kapılarında çekilen çileyi hatırlatmayı sevmem. Mazot bulamadığınız zamanları, devlet ricalinden korkulan zamanları hatırlatmayı da bu milletin hafızasına hürmetimden kendime yakıştıramam. Okullar açıldığında başlayan kitap telaşını, sömestreye anca temin edilen ve evlatlarımızın ders yapamamasına neden olan o karmaşa ile geçen günleri de hatırlatmayı sevmem. Bu CHP zihniyeti millete ne dedi, ya evine kapanır inancını yaşarsın ya da başörtünü çıkarırsın ikisi birden olmaz dedi. Milletin evlatlarını işsiz bırakmakla tehdit etti. Başörtüsü takana öğretmenliği, hakimliği, mühendisliği yasak etti. Hastane kuyruklarını reva gördü, eczaneleri kapı duvar yaptı. Her Ramazanı her bayramı irtica geliyor tantanasıyla karşıladı. Fişlemediği adam kalmadı. Ezanı Muhammediye "ye bile tahammül edemedi. Bu millet elbette dünün yokluk ve yasaklarına layık değildi, yarın da yokluk ve yasaklarla muhatap olmamalı. Bu millet hem varlıklı hem hür olmalı. AK Parti olarak biz milletimize yokluğu da yoksulluğu da yasakları da yakıştırmadığımız için bu millete sinemizi siper ettik hem yoklukla hem yasaklarla mücadeleden asla taviz vermedik" dedi.

"TARİHİ FIRSATI DEĞERLENDİRMELİYİZ"

AK Parti iktidarının 12 yıllık muhasebesini de yapan Recep Konuk Başbakan çıkaran bir bölge olarak bu tarihi fırsatın en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizerek bir başbakan şehrinin, başbakan memleketinin nasıl davranması gerekirse o davranışın bölge olarak sandıkta sergilenmesi gerektiğini söyledi. Konuk konuşmasını şöyle sürdürdü:

"AK Parti iktidarında geçmiş 12 yılın muhasebesinin sonucu şudur. Türkiye 3 kat büyüdü. Türkiye hayat standardını katlayarak yükseltti. Türkiye silik pozisyondan silkinip dünyanın iddialı ülkesi haline geldi. Ancak KOP Bölgesi büyüyen Türkiye'den de hızlı büyüdü. Bu bölgenin hayat standardı, yaşam kalitesi Türkiye'deki gelişimden de hızlı gelişti. Türkiye iddialı hale geldi, Karaman, Aksaray, Konya, Niğde daha da iddialı hale geldi. Bu bölge, bizim bölgemiz için AK Parti iktidarının özeti budur. Yani başı öne eğik Anadolu Ak kadrolarla geride kaldı, hedefe gözlerini dikmiş bir Anadolu dönemi başladı. Şimdi bu ivmeyi daha da hızlandırma zamanıdır. Bu imkan Karaman'ın, Aksaray'ın, Niğde'nin, Konya'nın elindedir. Çünkü Karaman'ın, Aksaray'ın, Konya'nın, Niğde'nin büyük bir şansı var. Bizim hanemizin kalkınma yolunda karşılaşabileceği, önüne çıkacak manilere mani olacak bir Başbakanı var. Bu havzanın en büyük şansı Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'dur. Başbakan çıkaran bir bölge olarak biz bu tarihi fırsatın farkına varmalı ve Başbakan'ın hemşehrileri olarak bir Başbakan şehri, bir başbakan memleketi nasıl davranırsa o davranışı bölge olarak sandıkta sergilemeliyiz."

Recep Konuk, “Ortak Hedef AK Parti”

Recep Konuk, “Ortak Hedef AK Parti”

Recep Konuk, “Ortak Hedef AK Parti”

Kaynak: İhlas Haber Ajansı