7 Haziran Milletvekili seçimlerinde görev alacak sandık kurulu için eğitim programı düzenlendi

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde Safranbolu İlçe Seçim Kurulu tarafından 25. Dönem milletvekili genel seçiminde görevli sandık başkanlarına, görevlilerine ve memurlarına eğitim programı düzenlendi.

İlk defa 7 Haziran günü yapılacak olan milletvekili seçimlerinde uygulanan kura ile seçim görevlisi seçimi dolayısıyla ilk defa sandık başında görev alacak kişilere üzerlerine düşen görevlerle ilgili eğitim verildi.

Program öncesi konuşma yapan Safranbolu İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Habip Doğan, "Bu sene ki en büyük endişemiz ilk defa görev alan arkadaşlarımızın yaşayacağı sıkıntılar. Bu seçimin büyük bir hassasiyeti var. Sandık başlarının yoğun ve stresli olacağı düşüncesindeyiz. İtirazlar olabileceği şüphesiz. Alınması gereken önlemler, kurallar, tutulacak tutanaklar, sayımlar, mühürlemeler ve seçim mahallinde hiçbir şey kalmaması son derece önemli. Özveri ve gayret gösterilmesini ve arkadaşlarımızın sabah 7'de görev yerlerinde olmalarını rica ediyorum" dedi.

Safranbolu İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Habip Doğan'ın konuşmasının ardından sandık başında görev alacak sandık kurulu başkanlarının ve üyelerinin eğitimine başlandı. Soruları olan sandık başkanlarının ve üyelerinin sorularını sormalarının ardından eğitim semineri sona erdi.

Safranbolu’da Seçim Görevlilerine Eğitim

Safranbolu’da Seçim Görevlilerine Eğitim

Safranbolu’da Seçim Görevlilerine Eğitim

Kaynak: İhlas Haber Ajansı